Sarıyer’i sağanak vurdu: Pazar yeri göl oldu araçlar mahsur kaldı

Yayın tarihi: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:46 am - Güncelleme: 30 Kasım 2023 Perşembe 1:54 am

Sarıyer’de sağanak yağışın etkisiyle yağmur suyu tahliye kanalı tıkandı. Rögardan taşan su, pazar alanını göle çevirdi. İş makinesi yardımıyla su dereye tahliye edildi.

İstanbul’da gün boyu etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak sonrası Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde kurulan semt pazarını su bastı. Yağmur suyu tahliye kanalının tıkanması nedeniyle rögardan taşan su pazar yerini göle çevirdi. Pazarcılar, tezgah üzerindeki ürünlerini son anda kurtarırken tablalarını ve suya gömülen meyve-sebze kasalarını bırakmak zorunda kaldı.

ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Belediye ekipleri çevrede tedbir alarak caddede biriken suyu tahliye etmek için çalışmalara başladı. Uyarıları dikkate almayan bazı sürücülerin araçları suda kaldı. Sürücülerden biri su çekilene kadar bir süre otomobilinde beklemek zorunda kaldı.

SU TAHLİYE EDİLDİ

Belediye görevlileri iş makinesi yardımıyla pazar yeriyle Ayazağa Deresi’ni ayıran istinat duvarında delik açarak suyu tahliye etti. Suyun bir kısmının tahliye edilmesinin ardından otomobilinde mahsur kalan sürücü çevredekilerin de yardımıyla dışarı çıktı.

‘MÜHENDİSLİK HATASI BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL’

Caddede esnaflık yapan Ferhat Çakır, su baskınının mühendislik hatası nedeniyle gerçekleştiğini iddia ederek şunları söyledi:

“Zaten gün boyu yağdı. Bu olay, daha önce 2001’li yıllarda oluyordu ama bu kadar değildi. Dereye şu anda bir gider açtılar. O giderden önce kapattılar, görsele dayalı bir hizmet yapıldı burada park yaptılar. Burada, Sarıyer Belediyesi’nin bir suçu yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptı bunu. Orada bizim demirli ızgaralarımız vardı, direkt dereye akardı su. Bunu kapattıkları için böyle oldu. Koskoca Ayazağa Mahallesi’nin merkezindeki pazar bugün saat 15.00’dan sonra felç. Yollar da felç, her şey de felç. Şu saat oldu insanlar çalışıyor, yazık günah emekçi onlar. Mühendislik hatası başka bir şey değil. Yani şurada görsele dayalı bir hizmet değil de mühendisliğe dayalı bir hizmet yapsalardı bu olay olmazdı. Kimse de mağdur olmazdı. Yazık esnafın mallarını su bastı. Esnaf perişan oldu, günümüz harap oldu. Rögarlar geri teptiği için su baskını oldu. Buradakiler yetersiz kaldı, çekmedi. Gelen suyu tahliye edemedi. Suyu tahliye edemeyince, su baskını yaşandı. Yoksa dere zamanında yapıldı, güzel oldu bu olayı yaşamıyorduk. Meyveci arkadaşlarımız zarar etti, sular çekilsin zaten görürsünüz kasalarını, mallarını. O çocuklar zarar etti, yazık. Emekçi insanlar, soğuk, fırtına, yağmur, 3 kuruş kazanmak için uğraşıyorlar ama başkasının hatasını, cezasını biz çekiyoruz.”

İstanbul’da etkili sağanak yağış

(DHA)

Kaynak: DHA