Sarıyer’de ayine saldırı! Bir kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 28 Ocak 2024 Pazar 1:03 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2024 Pazar 3:27 pm

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen Pazar ayinine silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki Pazar ayinine silahlı saldırı düzenlendi. Kar maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili başlatılan soruşturmaya bir Başsavcı Vekili ile iki Cumhuriyet Savcısı’nın görevlendirildiğini duyurdu.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde meydanında gelen saldırıya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından olay ile ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in kilise saldırısında ölü sayısı 20’ye yükseldi!

“BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla saldırıyı kınadı. İmamoğlu, paylaşımında, “Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nde yapılan pazar ayinine yönelik silahlı saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden C.T’ye Allah’tan rahmet, yaralılara şifa diliyorum. Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Paylaşımın ardından Santa Maria Kilisesi önüne gelen İmamoğlu, “Bir arada yaşamı her vatandaşın bir ve birlikte olduğu bir yapı bizim için çok önemli” açıklamasını yaptı.

 

“FAİLLER ADLİ MAKAMLARA ÇIKARTILACAK”

İstanbul Valisi Davut Gül olay yerinden yaptığı açıklamada, “Kilisemizin baş pederiyle görüştük. Olay daha çok yeni. Herkes görevinin yapıyor. Failler bulunup adli makamlara çıkartılacak” ifadelerini kullandı.

 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KINAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki Santa Maria Kilisesi’nde ayin sırasında bir kişiye yönelik silahlı saldırıyı kınadığını, olayın aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir.” ifadelerini kullandı.

1 BAŞSAVCI VEKİLİ 2 CUMHURİYET SAVCISI ATANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sarıyer’deki ayin saldırısıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç şu açıklamalarda bulundu:

“İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.”

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından saldırıyla ilgili şu paylaşımı yaptı:

“Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANINDAN LANETLEME

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şükrü Genç şu ifadeleri kullandı:

“İlçemizde bulunan Büyükdere – Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıyı büyük bir üzüntüyle lanetliyorum. Bu terör eyleminde maalesef 1 kişinin yaşamını yitirdiğini öğrendim.
Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimize yönelik bu hain saldırılar amacına ulaşamayacak.”

Kaynak: TELE1