Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın sopayla dayak görüntüleri çıktı

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 11:35 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 2:07 pm

Muharrem Sarıkaya’yı kınayan bir açıklamaya imza atan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın 2017’de bir kişiyi sopayla dövdüğü görüntüler ortaya çıktı.

Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın kameraman Ahmet Demir’e tokat atmasının üzerinden iki gün geçti. Yaptığı hareketten sonra görevinden istifa etmek zorunda kalan Sarıkaya’yı kınayan bir açıklamaya imza atan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’ın 2017’de bir kişiyi sopayla dövdüğü görüntüler ortaya çıkması tepkiyle karşılandı.

İbrahim Ay’ın birine yönelik tokatlı ve yumruklu saldırıda bulunduktan sonra sopalı saldırıda da bulunduğu görülüyor. İbrahim Ay’ın kamera altında 11 kişilik kalabalık bir grupla saldırıda bulunmasının sebebini eşi Meral Ay anlattı.

TELE 1’E ANLATTI

Saldırıyı yapan İbrahim Ay’ın eşi Meral Ay yaşananları TELE 1’den Ali Çadırcı’ya anlattı: “Görüntüler doğru. Görüntülerde dayak yiyen kişi gazeteci değil. Psikolojik sorunları olan biri. Uzun bir süredir bizimle uğraşıyordu. Kim para varsa gidip yapıyor. Buna da herhalde para vermişler. Eşimin kız kardeşiyle de uğraştı. En son eşimin kardeşi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Adalet yok bu ülkede. Dövdüğümüz kişi de mahkemeye başvurdu. Yargı süreci devam ediyor zaten. Ama benim eşim kavga eden biri değil.” dedi.

İHALEYİ DOĞRULADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden 1 yıl önce 80 milyonluk ihale aldınız mı sorusuna ise Ay şu yanıtı verdi: “O ihaleyi aldık. Daha önceden Alman bir firma yapıyordu. Biz aldığımızda da herkes sevindi.” diye konuştu.

İBRAHİM AY’DAN AÇIKLAMA

Saldırıyı gerçekleştiren İbrahim Ay ise olayla ilgili görüntülerin açığa çıkmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımla yaşananları anlattı. Ay,

“Vatan, bayrak ve namus… Bizler için kırmızı çizgidir.Avukat olan rahmetli kız kardeşime yönelik 5 yıl önce tezgahlanmış iğrenç, insanlık dışı bir iftira.Her türlü kanuni yola başvurmama rağmen şahsın, “Suç ehliyetinin olmadığına dair” raporu dolayısıyla maalesef sonuç alamadım. İğrençlik devam etti. Kız kardeşim üzüntüsünden kalp krizi geçirip hayatını kaybetti.
Yaşananları konuşmak için gittiğimde, şahsıma ve aileme yönelik hakaret ve tehditlere devam edince bir anlık öfkenin sonucu hadise meydana geldi.

Beni yıpratmak için kız kardeşimin ölümüne neden olan şer odaklarının 5 yıl önceki bu görüntüleri şimdi servis etmeleri manidardır. Hepsini Yüce Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Ziya Bandırmalıoğlu’nun öldürüldüğü çatışmanın görüntüleri ortaya çıktı