Sarıgül’ün partisinden ‘Libya’ tepkisi: Zora düşersek bize kim gönderecek?

Yayın tarihi: 13 Nisan 2021 Salı 12:12 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2021 Salı 12:16 pm

Mustafa Sarıgül’ün genel başkan olduğu Türkiye Değişim Partisi (TDP) Sözcüsü Mehmet Ali Demir, Türkiye’nin Libya’ya 150 bin doz aşı göndermesine tepki gösterdi. Demir, “Yarın zor duruma düştüğümüzde Türkiye’ye kim aşı gönderecek?” diye sordu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya’ya 150 bin doz aşı verileceğini açıkladı. TDP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mehmet Ali Demir de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye’de aşılanmayı bekleyen milyonlarca insanın olduğuna dikkat çeken Demir, şu tepkiyi gösterdi:

“Bugün Türkiye’de yüz yüze eğitime devam eden öğretmenlerimiz var. Bunun yanında gecesini gündüzüne katarak mücadele eden sağlık çalışanlarımız var. Kendi ülkemizden aşı sırası bekleyen milyonlarca insan varken nasıl oluyor da hala dışarıya yardım etmenin peşine düşebiliyorsunuz? Elbette yardım edelim, ama bu yardımı önce kendi milletimize sunmamız gerekiyor. Kritik noktalarda görev yapan ve aşılanmayan binlerce kamu görevlisi var. Sağlık çalışanlarını, öğretmenlerini ve birçok grubu aşılayabilirdik. Biz kendi içimizdeki istikrarı, başarıyı yakalayamazsak, ekonomiyi tekrar canlandıramazsak Libya’ya gönderdiğimiz aşıların parasını nasıl öderiz? Bugün Türkiye’de ekonominin çarkları dönmüyor, bu çarkların dönmesi için ilk başta koronaya karşı sağlam bir noktada olmamız gerekiyor. Elimizdeki en önemli silahımız ise aşı. Dolayısıyla 150 bin doz aşı ile 75 bin öğretmeni, 75 bin polisi, 75 bin sağlık çalışanını aşılamazsak, yarın zor duruma düştüğümüzde Türkiye’ye kim aşı gönderecek?”

45 günde 26 öğretmen hayatını kaybetti ama Libya’ya 150 bin doz aşı vereceğiz!