Sarıgül’e kaset kumpasına ilişkin konuşan Özdağ: Siyasi bir sonucu benim açımdan olmaz

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:49 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 10:57 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül‘e video kumpasına ilişkin konuşan Ümit Özdağ, “Siyasi bir sonucu benim açımdan olmaz. Eğer akıllılarsa hiçbir siyasi parti de bundan bir siyasi sonuç çıkarmaz” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de ekranlara gelen Anında Manşet programına konuk oldu.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun “Dün geceden beri konuşulan bir gündem. Çok çirkin bir olay ama konuşalım. Bütün Türkiye’nin gündeminde bu da, bir kaset kumpası Sarıgül’e yönelik yapılan. Mustafa Sarıgül de hemen müdahale etti, görüntüyle ilgili bir kriminal inceleme başlattı ve onun sonucunu açıkladı. Hem kendisi söyledi ‘Ben değilim’ diye hem de hızlı bir ön rapordan geçirerek ‘Bakın o görüntülerdeki ben değilim’ deyip onun belgesini de gösterdi. Ben bu yöntemi konuşmak istiyorum sizinle. Çünkü; yeni değil, Türkiye’nin siyasi tarihinde böyle çok çirkin birçok kaset kumpası oldu” sözlerine yanıt veren Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Somut olaylar üzerinden gidelim. Deniz Baykal ile ilgili kaset ortaya çıktığında ben siyasetin dışındaydım. Oturdum Deniz Bey’e bir mektup yazdım. Dedim ki; ‘Deniz Bey, eğer bu kaseti bir paparazi ortaya çıkarmış olsaydı istifa etmeyi düşünebilirdiniz. Ama bu bir paparazi meselesi değil. Bu bir istihbarat operasyonu. Onun için lütfen istifa etmeyin. Ve istifa etmeyip direnerek bundan sonraki Türk siyasetine yapılacak operasyonların önünü kesin’. Polis arkadaşa verdim, Deniz Bey’in korumasına götürdü. Deniz Bey okumuş, sonra bana bir cevabı olmadı. Ama istifa etti. Yanlış yaptı bence istifa etmemeliydi.

Bu somut olayda da bence olup olmaması hiç önemli değil. Bu tamamen özel yaşamıyla ilgilidir. Belki de dediği gibi sahtedir, bilmiyoruz. Teknolojinin ne kadar ilerlediğini hepimiz biliyoruz. Ve siyasi bir sonucu benim açımdan olmaz. Eğer akıllılarsa hiçbir siyasi parti de bundan bir siyasi sonuç çıkarmaz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ