Sarıgül’den “ücretsiz okul yemeği” uygulamasının durdurulmasına tepki!

Yayın tarihi: 17 Eylül 2023 Pazar 10:47 am - Güncelleme: 17 Eylül 2023 Pazar 10:47 am

Türkiye’de okullarda geçen eğitim-öğretim yılında başlatılan “ücretsiz okul yemeği” uygulaması deprem bölgesi dışındaki okullarda “geçici olarak” durduruldu. Ücretsiz okul yemeği projesinin durdurulmasına tepki gösteren Mustafa Sarıgül, “Yap-işlet-devret projelerinde işletmelere bu yıl için 13.8 milyar TL aktarıldı. Evlatlarına bütçe yok diyen anlayışın köprü, otoyol, tünel işletmecilerine Hazinenin kapısını sonuna kadar açması kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçen yıl okul öncesi eğitimde “ücretsiz okul yemeği” uygulamasını başlatıldı. MEB, 1,8 milyon öğrenciyi kapsayan “ücretsiz okul yemeği” uygulamasını “geçici olarak” durdurdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, söz konusu karar ilişkin değerlendirmede bulundu.

“BU PROJELERE HARCANAN BÜTÇE YERİNE ÖĞRENCİLERİN YEMEK İHTİYACI KARŞILANABİLİR”

Cumhuiyet’in haberine göre, yap-işlet-devlet projelerini örnek gösteren Sarıgül, şunları kaydetti:

“Yap-İşlet- devret projelerinde işletmelere bu yıl için 13.8 milyar TL aktarıldı. İktidarın devreye soktuğu özel sektör ve kamu işbirliği ile yapılan köprü ve otoyollar kara deliğe dönüştü. Dolar kuru o kadar yükseldi ki verilen araç garantisi sayısı ve geçiş ücretine ne kadar zam yapıldığının bir önemi kalmadı. Son yedi yıllık maliyeti 22 milyar 500 milyon lirayı bulan Osman Gazi Köprüsü’nün gelecek üç yılda en iyi senaryoya göre maliyetinin 85 milyar lirayı bulacağı görülüyor.”

Sarıgül, bu projelere harcanan bütçe yerine öğrencilerin yemek ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi.

Mustafa Sarıgül’den Vedat Milor’a ‘patlıcan’ yanıtı