Sarıgül Putin’e ters çıktı

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 6:24 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 6:29 pm

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in açıklamalarına tepki göstererek, “Putin’i haddini bilmeye, devleti yönetenleri de bu konuda tavır koymaya davet ediyorum” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’da son altı yılın en yüksek seviyesi olarak yüzde 8.4’e yükselen enflasyona ilişkin soruya yanıtında, Rusya Merkez Bankası’nın agresif faiz artırımı politikasını savunarak Türkiye’ye işaret etti. “Rusya’nın enflasyonda yeniden yüzde 4 hedefine dönmesi gerekecek” diyen Putin, Merkez Bankası’nın faiz artırmaması halinde ‘Türkiye’deki gibi bir duruma düşülme tehlikesi’ olduğunu söyledi. Rus lider, iş insanlarının kendisine yüksek faiz nedeniyle şikâyet ettiğini söylese de, faiz artırımını savundu: “Reel ekonominin temsilcilerinin, kamera önünde değil ama benimle görüşmelerinde yaptığı gibi, faiz artırması nedeniyle Merkez Bankası’nı azarlayabilirsiniz. Fakat bunu yapmazsanız durum Türkiye’deki gibi olur” dedi.

Putin’in açıklamalarına tepki gösteren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise şunları söyledi:

“Daha piyasa ekonomisini kuramamış, demokrasiyle değil, tek adamla yönetilen Rusya’nın Devlet Başkanı ‘Türkiye gibi oluruz’ diyerek, bize gülüyor. TDP olarak, Amerika’nın demokrasimize karışmasına nasıl karşıysak, Rusya’nın da bizim işlerimize karışmasına müsaade etmeyiz. Putin’i haddini bilmeye, devleti yönetenleri de bu konuda tavır koymaya davet ediyorum. Bugün ülkeyi yönetenlerin ekonomi anlayışları, halkı düşünen bir ekonomi değildir. Halkı düşünen bir ekonomi, ülkenin parasını bu hale getirmez. AK Parti’nin artık ülkeye verebileceği de, ülkeden isteyebileceği de bir şey yoktur ve kalmamıştır”

Putin’den Rusya Merkez Bankası’na faiz ayarı: Türkiye gibi oluruz