Sarıgül İmamoğlu’na verilen cezayı değerlendirdi! “Karşınızda kamu vicdanını bulursunuz”

Yayın tarihi: 16 Aralık 2022 Cuma 11:08 am - Güncelleme: 16 Aralık 2022 Cuma 11:12 am

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezasını değerlendirdi. Sarıgül, “Seçimle gelen başkana siyasi güçle adliye darbesi yapılamaz” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçe gösterilerek verilen hapis cezasını değerlendirdi.

Savcı cezayı az bulmuş! Başsavcılık’tan Ekrem İmamoğlu hamlesi

“KARŞINIZDA KAMU VİCDANINI BULURSUNUZ”

Mahkemenin 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası ve İmamoğlu’na verilecek olan siyasi yasağa ilişkin Sözcü’ye konuşan Sarıgül şunları söyledi: “Seçimle gelen seçimle gider. Milletin iradesi baskıyla susturulamaz. Güç bizim elimizde istediğimizi yaparız derseniz, devletin gücünü haksızlığa, adaletsizliğe alet eder, bir baskı aracı haline getirirseniz, karşınızda kamu vicdanını bulursunuz”

Altılı Masa yargı darbesine karşı Saraçhane’de! İstanbullular akın etti

“TDP TÜM TEŞKİLATLARIYLA SARAÇHANE’DEYDİ”

Sarıgül sözlerini şöyle sürdürdü: “TDP tüm teşkilatlarıyla Saraçhane’deydi. Demokrasi adına herkes oradaydı. Seçimle gelen seçimle gider’ demek için oradaydık. Siyasi iradeler baskı ve yasal yollarla susturulamaz. Siyasetin tercihini 5 yılda bir halk belirler. Bunun dışında yapılan her uygulama antidemokratik uygulamalardır. Demokrasi varsa hepimiz varız demokrasi yoksa siyasi partiler de yok. Demokrasi varsa Atatürk’ün verdiği Cumhuriyet ve laiklik kararı sayesindedir. Bugün iktidarda bulunanlar yarın muhalefette olduklarında kendilerine nasıl davranılmasını istiyorlarsa o bilinçte olmalı. Şunu unutmamak lazım halkın verdiği yetkiyi devlet gücü olarak kullanmak demokraside olmaz. Geciken adalet adalet değildir. Şuan itibariyle istinaf Mahkemesi hemen toplanmalı kısa sürede karar vermeli. Bu karar demokrasi ayıbı olarak tarihe geçmiştir. Seçimle gelen başkana bir siyasi güçle adliye darbesi yapmak doğru değildir”