Sarıgül, CHP’den istifa eden milletvekilleri hakkında açıklama yaptı!

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 5:13 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 5:14 pm

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Sarıgül, CHP’den gelen istifalara için, ”Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz.” dedi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in CHP’den istifalarına ilişkin açıklama yaptı.

Sarıgül, “Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz.” dedi.

Sarıgül, Beşiktaş’taki konutunda düzenlediği basın toplantısında, yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan kafe ve restoranlarda çalışanların zor durumda olduğunu söyledi.

Önerilerinin bütün restoran, kafe, kahveler, lokantaların alış veriş merkezlerinde olduğu gibi HES koduyla içeri müşteri almaları olduğunu dile getiren Sarıgül, “Yasakları doğru bulmuyoruz, sosyal mesafe kurallarına uymayı doğru buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “CHP’den üç milletvekili istifa etti. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Sarıgül, parti olarak konuyu kurucularıyla değerlendirdiklerini ve bir partiden istifa edildiği zaman milletvekilliğinden de istifayı doğru buldukları cevabını verdi.

Milletvekillerinin bir siyasi partiyle seçime girdiğini aktaran Sarıgül, “Bağımsız milletvekili değilsiniz. Bağımsız olsanız istediğinizi yapabilirsiniz. Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz. Biz, partisinden istifa eden milletvekili, hangi parti olursa olsun, mutlaka milletvekilliğinden de istifa ederek tekrar millete dönmesi gerektiğini düşünüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Sarıgül, partisinin parlamento içi ve dışında etik kuralların dışına çıkmayacağını sözlerine ekledi.