Sarı Yelekliler dokuzuncu kez sokakta: 53 gözaltı

Yayın tarihi: 12 Ocak 2019 Cumartesi 6:42 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2019 Cumartesi 6:43 pm

Sarı Yelekliler eylem yasağına, gözaltı ve tutuklamalara rağmen geri adım atmadı, eylemler 9. haftasında da Fransa’nın birçok kentinde devam etti

Fransa’da akaryakıt zammına tepki olarak başlayıp hükümet karşıtı isyana evrilen eylemler sürüyor. Sarı Yekekliler, hükümetin tehditkar açıklamalarına, gözaltı ve tutuklamalara rağmen eylemlerin 9. haftasında da Paris, Bourges, Nantes, Bordeaux, Rouen, Lille, Toulouse, Lyon, Strasbourg’da sokağa çıktı.

Sarı Yelekliler fırtınası devam ediyor: Yumrukla polisleri uzaklaştırdı!

Başkent Paris’te Bastille Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, geçen haftaki eylemlerde halka saldıran polisleri yumruklarıyla püskürten ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen 2007 yarı ağır sıklet Fransa boks şampiyonu olan Christophe Dettinger’i unutmadı.

 


Rouen kentinde sokağa çıkan Sarı Yelekliler, eylemlerdeki şiddet olaylarını cımbızlayarak haber haber televizyon kanallarını protesto etti.

 

Eylemlerin yasaklandığı Bourges kentinde de Sarı Yelekliler sokakları terk etmedi. Şehir merkezine yürüyen Sarı Yelekliler’e polis gaz bombaları ile saldırdı.

Sarı Yelekliler Polis Yumruklayan Eski Boks Şampiyonu İçin 114 Bin Euro Toplandı

İçişleri Bakanı: “Eylemlere katılanlar suçlu”

Öte yandan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, sosyal medyadan Sarı Yelekler’in gösterilerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Castaner, eylemlere katılanların şiddet olayları çıkaranlar kadar suçlu olduğunu savundu.

Hükümet ‘Sarı Yelekliler’i suçladı: Siyasi bir mücadele yürütüyorlar

Fransa Başbakanı Edouard Philippe de, pazartesi akşamı katıldığı televizyon programında, izinsiz gösteri yapanların ve eylemlerde şiddet olaylarına başvuranların sert şekilde cezalandırılması için yeni yasa çıkaracaklarını söylemişti.

Sarı Yeleklilerin lideri gözaltında