Sarı lacivertliler Perulu futbolcuyla el sıkıştı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 4:57 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 4:57 pm

Fenerbahçe’nin  Perulu santrfor Marco Aldair Rodriguez ile anlaştığı öğrenildi. Sarı lacivertli kulüp Peru’nun Deportivo Binacional Kulübü’nde oynayan ve menajerliğini Turkovic Muso’nun yaptığı oyuncuyla 2+1 yıllık anlaşmayı imzaladı.

Ajansspor’un haberine göre; Fenerbahçe, 25 yaşındaki Aldair ile geçen ara transferde de ilgilenmiş ancak yetiştirememişti. Bonservisi ve yıllık ücreti makul seviyelerde olduğu öğrenilen Aldair Rodriguez için scoutlar, “Güçlü ve potansiyeli olan bir yetenek” değerlendirmesi yapıyor.

Marco Aldair Rodriguez kimdir?

Kariyerinde 148 maça çıkan Marco Aldair Rodriguez, 28 gol atarken 13 de asist yaptı. Marco Aldair Rodriguez, 6 Ağustos 1994 tarihinde Peru’nun Lima kentinde doğdu.

Marco Aldair Rodriguez, 6 Ağustos 1994 tarihinde Peru’nun Lima kentinde doğdu.

Alianza Lima takımının altyapısında yetişen 25 yaşındaki oyuncu 2013-2014 yılları arasında FBC Melgar ve Cesar Vallejo takımlarına kiralık olarak gönderildi.

2016’da Club Alianza Atletico Sullana takımına transfer oldu.

1 Ocak 2018’den bu yana ise Peru’nun Binacional takımında forma giyiyordu.

Bu sezon 8 karşılaşmada 6 gol 2 asistlik bir performans sergiledi.2019’da ise 34 maçta 11 gol kaydetmişti.

Marco Aldair Rodriguez kariyerinde hiç Peru Milli Takımı forması giymedi. Ancak bu konuda ümidini kaybetmiş değil.

Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Rodriguez, “Milli takımda forma şansı bulabilmek için çalışmaya devam edeceğim. Bunu gerçekten çok istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Rodriguez en beğendiği futbolcular olaraksa Jefferson Farfan ve Romelu Lukaku’yu gösterdi.

Peru basınında yer alan haberlere göre Rodriguez, Peru Milli Takımı Teknik Direktörü Gareca’nın yakın takibinde. Gareca’nın 25 yaşındaki golcüyü 4-2-3-1 düzeninde ileri uçta oynayabilecek bir oyuncu olarak gördüğü kaydedildi.

Sağ ayağını kullanan oyuncu 1 metre 85 santimetre boyunda.