Saray’dan İngilizce HDP açıklaması: Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyorum

Yayın tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe 12:59 am - Güncelleme: 18 Mart 2021 Perşembe 12:59 am

Fahrettin Altun sosyal medya hesabı üzerinden HDP’ye ilişkin yaptığı açıklamada, “PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yargıtay’ın HDP’nin kapatılması istemiyle açtığı davaya ilişkin paylaşımlar yaptı. Altun, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, HDP’nin kapatılmasını talep etmiştir. HDP’nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir. HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır” dedi.

HDP’ye kapatma davası: ‘Devletin bütünlüğünü ortadan kaldırmak’

İşte Altun’un paylaşımları;

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak, HDP’nin kapatılmasını talep etmiştir. HDP’nin terör örgütü PKK ile organik bağları olduğu inkar edilemez bir gerçektir. HDP’nin üst düzey yöneticileri ve sözcüleri, açıklamaları ve faaliyetleriyle, defaatle ve istikrarlı olarak PKK’nın siyasi kanadı olduklarını kanıtlamıştır.

Bu ilişkinin, HDP’nin kapatılmasını veya bir başka cezai yaptırıma maruz bırakılması gerektirip gerektirmediği sorusu ise ancak Anayasa Mahkemesi tarafından cevaplandırılacaktır. Herkesi bağımsız Türk yargısına saygı göstermeye davet ediyor, adli sistemimizin adaleti tecelli ettireceğine inanıyoruz.”

HDP’den kapanma davasının ardından ilk açıklama