Saray’dan İdlib ateşkesi açıklaması

Yayın tarihi: 6 Mart 2020 Cuma 4:17 pm - Güncelleme: 6 Mart 2020 Cuma 4:17 pm

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İdlib ateşkesine ilişkin konuştu. “Cumhurbaşkanımızın Rusya ziyareti sonucunda varılan ek mutabakat, Astana ve Soçi süreçlerine yeniden hayat vermektedir” diyen Oktay, “İdlib‘de akan kanın durdurulması için Rusya’nın garantör devlet olarak üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki İdlib zirvesinden sonra düzenlenen basın toplantısında ateşkes ilan edilmiş, Putin BM’nin tanıdığı terör örgütlerinin İdlib’den temizleneceğini ve bu yöndeki operasyonlarını kararlılıkla devam ettireceklerini ifade etmişti.

Moskova Zirvesi’nden ‘Ateşkes’ çıktı

Erdoğan, ateşkes sonrası yaptığı ilk açıklama, “Tabii rejimin olası ihlal ve saldırılarına karşı da her an teyakkuz halinde olacağız. Bu konudaki kararlılığımızı son bir haftada rejime verdirdiğimiz zayiatlarda güçlü bir şekilde gösterdik” dedi. Erdoğan S400’ün büyük oranda teslim alındığını belirterek, “Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek” diye belirtmişti.

Ateşkes sonrası Erdoğan’dan ilk açıklama: S400 için tarih verdi

 

CHP’den İdlib ateşkesi değerlendirmesi