Saray’a 52 milyonluk Mercedes yurttaşa açlık, sefalet!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2021 Cumartesi 3:53 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2021 Cumartesi 4:01 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan makam arabası filosunu 52 milyon liralık Mercedes ile büyütürken yurttaşa düşen ise patates ve soğan oldu. Ekonominin her geçen gün daha da kötüye gitmesi ve pandemi nedeniyle işsizliğin artmasıyla yurttaşlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde Maltepe Zümrütevler’de yaşlı bir yurttaşın çöpten yemek bulmaya çalıştığı görüldü.

Birgün’den Merve Atıcı’nın haberine göre, Her geçen gün artan işsizlik ve yoksulluk ülkenin en temel sorunu olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ekonomik eşitsizliğin her geçen gün daha da gözle görülür hale geldiği Türkiye’de, bugün yaşlı bir yurttaşın İstanbul Zümrütevler’de çöpten yemek bulmaya çalıştığı görüldü.

‘Millete soğan patates, saraya 52 milyon liralık Mercedes’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüsle mücadele kapsamında ‘kısmi kapanma’ kararı alındığını duyurdu.

TÜİK verilerine göre, 65 yaşın üzerinde 80 bini sigortasız 119 bin emekçinin bulunduğu Türkiye’de alınan bu karar tartışmalara neden olurken bakıma muhtaç ve çalışamayan yurttaşlar da kaderine terk edilmiş durumda.