‘Saray rejiminin varlığı kriz!’

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 2:36 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 2:36 pm

CHP’li Selin Sayek Böke, Türk lirasının dolar karşısında günden güne değer kaybetmesini yorumladı. Böke, “En kötüyü geride bıraktık diyenler… Krizi değil algıyı yönetmeyi seçenler! TL an be an değer kaybediyor! Dolar/TL’deki yükseliş 7,54 seviyesini aştı. Sorumlusu sizsiniz!” dedi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, dolardaki yükselişe ilişkin, “Saray rejiminin varlığı kriz!” diyerek şöyle konuştu:

Dolardan tarihi rekor!

“En kötüyü geride bıraktık diyenler… Krizi değil algıyı yönetmeyi seçenler! TL an be an değer kaybediyor! Dolar/TL’deki yükseliş 7,54 seviyesini aştı. Sorumlusu sizsiniz!”

Türkiye ekonomisini dış borca bağımlı kılan üretim ve finansman düzenini kuranlar sorumlu. Türkiye’nin 1 yıl içinde ödemesi gereken dış borcu 176 milyar dolar, finanse edilmesi gereken cari açık 30 milyara doğru gidiyor.

Bu bağımlılık varken güveni yerle bir edenler sorumlu. Türkiye’nin risk primi 522’ye çıktı.

“SARAY REJİMİNİN VARLIĞI KRİZ”

Tüm kamu kurumlarını yıkıp yerine şahsiliği koyanlar sorumlu. Kamu yararı yerine yandaş zenginliği gözeten rantçı düzeni kuranlar sorumlu. Kuralların ve hukukun yerine keyfiliği koyanlar sorumlu. Kamu bankaları da, Hazine de, TCMB’nin rezervleri de boşaltıldı.

Kısacası, Saray rejiminin varlığı kriz! Güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, güçlü sosyal devlet ile, kamu yararı gözeten üretici ve üretenlerin destekçisi devlet ile, halk ile el ele bu krizi aşacağız!”