Saray İttifakı’nın Meral Akşener sevdası: Dön evine bitsin bu çile

Yayın tarihi: 24 Aralık 2020 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 24 Aralık 2020 Perşembe 4:08 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelii İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yaptığı ‘evine dön’ çağrısını yineledi. Bahçeli, İYİ Parti lideri Meral Akşener’e “Eve dön çağrımız hala geçerlidir. Dön evine bitsin bu çile” dedi. Bahçeli AİHM’in Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararı ‘takmadıklarını’ söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İl Başkanları Toplantısı’nda açıklamalarda bulunuyor. Daha önce Meral Akşener’i partisi MHP’ye davet eden Bahçeli, olumsuz yanıt almıştı. Akşener ise bir “Memleket Masası” kurulmasını istediğini söylemiş, ancak bu şekilde kendileriyle bir araya gelebileceğini belirtmişti.

“SANA MASA KUR DEĞİL, EVİNE DÖN DEDİK”

MHP lideri Bahçeli ise bugün Akşener’in masa teklifine şu sözlerle yanıt verdi: “Sana masa kur değil evine dön dedik. Yeniden çağrı yapıyorum. Evine dön. Bu önerimiz geçerliliğini korumaktadır. Dön evine, bitsin bu çile”

“DEMİRTAŞ KARARINI TAKMIYORUZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararını ‘takmadıklarını’ açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Bahçeli, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili verdiği ‘derhal tahliye’ kararını ‘takmadıklarını’ açıkladı.

“HDP’nin de kapatılmasını” isteyen Bahçeli, şunları ifade etti:

“(AİHM’in Demirtaş kararı) Tanımıyoruz, takmıyoruz, milli vicdanda hükümsüz olduğunu da buradan haykırıyoruz. HDP açılmamak üzere kapatılsın dedik, bu kararımızın arkasındayız. Hazine yardımlarının terör örgütüne gitmesini istemiyoruz.”

Bahçeli, parlamenter sistem tartışmalarına ilişkin ise “Millet kararını vermiş, perde kapanmıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin geleceğidir” değerlendirmesini yaptı.