Saray ittifakında ‘çöpçü’ krizi: ‘Bizim asabımızı bozmayın’

Yayın tarihi: 30 Nisan 2019 Salı 5:09 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2019 Salı 5:09 pm

AKP’li Bozkurt ve İnebolu belediyeleri, Ülkü Ocakları başkanlarını temizlik görevlisi yaptı. MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın’dan tepki gecikmedi.

Yerel seçimlerde MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını temizlik görevlisi yaptı.

Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, konu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, AKP’li belediye başkanlarına tepki gösterdi.

Aydın, şunları söyledi:

“Bozkurt ve İnebolu Belediye başkanlarını uyarmak istiyoruz. Ülkü Ocakları başkanlarımızı çöpe verdiler. Bizim asabımızı bozmayın. Beni böyle konuşmak zorunda bırakmayın. Bizim dalımızı kıranın, ağacını kökünden söker atarız. Haberiniz olsun.”

İttifak’ta taban çatlağı: AKP’li başkanlar ülkücüleri çöp görevlisi yaptı

NE OLMUŞTU?

31 Mart’ta MHP’den AKP’ye geçen Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde belediye başkanları, belediyede çalışan Ülkü Ocakları ilçe başkanlarını çöp görevlisi yaptı.
31 Mart yerel seçimlerinde Kastamonu’nun Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde belediye başkanlıkları MHP’den AKP’ye geçmişti. Her iki ilçede de belediyede çalışan Ülkü; Ocakları başkanları, AKP’li belediye başkanları tarafından çöp görevlisi yapıldı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre, konu ile ilgili bir açıklama yapan MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın ise, AKP’li belediye başkanlarına sert tepki göstererek, “Bozkurt ve İnebolu Belediye Başkanlarını uyarmak istiyoruz. Ülkü; Ocakları başkanlarımızı çöpe verdiler. Bizim asabımızı bozmayın. Beni böyle konuşmak zorunda bırakmayın. Bizim dalımızı kıranın, ağacını kökünden söker atarız. Haberiniz olsun”. dedi.