MHP’den AKP’li Tuğrul Türkeş’e: Devşirme

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 10:04 am - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 10:18 am

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AKP’li Tuğrul Türkeş’in ‘azgın milliyetçilik’ makalesini üzerine alınarak Türkeş’e “Devşirme” dedi, milliyetçilik hususunda bir şey bilmediğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın hedefinde bu kez Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’i hedef aldı. AKP Ankara Milletvekili Türkeş, sosyal medya üzerinden “Azgın milliyetçilik: 21’inci yüzyılın ilk çeyreğinde Dünya ve Türkiye’deki gelişmeler üzerine” adlı makalesini yayınlamıştı.

Türkeş, söz konusu makalede, “Örneğin bunlardan birisi ‘Türkiye’de Kürtler üzerinden ayrımcılık güden, Aleviler üzerinden mezhepçilik örgütleyen, Hristiyanlar ve diğer azınlıklar üzerinden dışlayıcılık geliştiren ve/veya Avrupa’daki popülist üstüncülüğün farklı bir varyantı üzerinden hesaplar yapan bir milliyetçilik, Türk milliyetçiliği olamaz. Olsa olsa ‘azgın milliyetçilik’ olur” dedi. Türkeş, bu azgın milliyetçiliğin ıslah edilmesi gerektiğini belirterek, “Azgın milliyetçiliğin mahir olduğu tek şey şiddetli yıkımdır” ifadesini kullandı.

Tuğrul Türkeş: Azgın milliyetçiliğe karşıyım

“TUĞRUL EFENDİNİN YENİ BİR SİYASİ MELCE BULDUĞUNUN İŞARETİ”

Türkeş’in makalesine MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’dan yanıt geldi. MHP’nin yayın organı Türkgün gazetesine konuşan Yalçın, Türkeş’in sözlerini üzerine alındı, Türkeş’e “devşirme” dedi.

Yalçın yanıtında, “MHP’ye zarar vermek maksadıyla partimizin varlık sebebi olan Türk milliyetçiliği davasına ‘azgın’ yaftasını yapıştırmaya cüret eden Tuğrul Efendi’nin kerameti kendinden menkul bir ‘azgın milliyetçilik’ iddiası ortaya atması; bu hususta bir şey bildiğinin değil, sırtını yaslayacak ve ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir siyasi melce bulduğunun işaretidir” ifadelerini kullandı.

Tuğrul Türkeş: Şikayetçi olanlara kulak asılmalı