Saran Group ve TRT’den yayın ihalesi için açıklama

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:16 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 1:47 pm

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesinde Digiturk’un ‘imzayı atmadığını’ duyurduktan sonra imza sırasının en yüksek teklifi veren Saran Group ve TRT’ye geçtiğini bildirmişti. Saran Gruop ve TRT’den yayın ihalesi için açıklama geldi.

Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig’e ilişkin uzun süredir devam eden yayın ihalesinde sürecinde artık tünelin ucu göründü. Saran Group, Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmeleri’ni imzaladığını duyurdu.

Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları için sözleşme imzalama hakkına sahip olan Saran Group’tan  yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmeleri’ni 11 Mart 2022 Cuma günü imzalamış, teminat mektuplarıyla birlikte TFF’ye teslim etmiş bulunuyoruz. SüperLig TV proje ve vizyonunun da halen kuvvetle arkasındayız.”

Süreçle ilgili TFF’den nihai karara dair açıklama bekleniyor.

TFF, 8 Mart’ta en yüksek teklifi veren Digiturk‘un yayın ihalesine imza atmadığını duyurduktan sonra ardından gelen teklif sıralaması göre imzanın Saran ve TRT’ye geçtiğini açıklamıştı. Digiturk ise TFF’nin  duyurusuna ilişkin olarak sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama yayımlamıştı. Yayıncı kuruluş, TFF’nin ve İhale Komisyonu’nun mevcut belirsizlik koşullarından önemli ölçüde yüksek bir teklifi reddettiğini öne sürerek bu kararı dikkatle takip ettiğini ifade etmişti. Digiturk’un açıklaması şöyleydi:

“TFF ve İhale Komisyonu’nun, mevcut belirsizlik koşullarında önemli ölçüde daha yüksek ve mali açıdan güvenli bir teklifi reddetme kararını dikkatle takip ettik. TFF ve komisyonun, Türk futbolu çıkarları için hareket etme sorumluluğu olduğunu da hatırlatmak istiyoruz.”

 

TRTİ YAYIN İHALESİNDE 1-D VE 1-F PAKETLERİ İÇİN SÖZLEŞMELERİ TFF’YE TESLİM ETTİ

TRT, yayın ihalesinde 1-D (1. Lig yayın hakları ve Süper Lig özet) ve 1-F (Süper Lig radyo yayın hakları) paketleri için gerekli sözleşmelerin TFF’ye teslim edildiğini duyurdu. TRT Spor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle:

“TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F’ye ilişkin sözleşmeleri TFF’ye teslim ettik.
PAKET 1-D: TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleriyle haber amaçlı görüntü hakları.PAKET 1-F: Süper Lig maçlarının radyo yayın hakları.”

 

 

Futbol yayını için Saran Group’tan ilginç teklif