‘Sarallar operasyonu’ soruşturmasında ünlülerin ifadesi alındı

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 2:38 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 3:09 pm

‘Sarallar Çetesi’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Aylin Coşkun, Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya ve Sinan Engin ifadeye çağrıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün, 28 Haziran’da kamuoyunda “Sarallar Çetesi” olarak bilinen ve liderliğini İlyas Saral ile Erdal Acar’ın yaptığı iddia edilen organize suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 117 şüpheli gözaltına alındı. Ünlü şarkıcı Elif Karlı’nın eşi A.C. Karlı da Sarallar operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Elif Karlı’nın eşi İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

İstanbul, Yalova, Kocaeli, Manisa, Muğla, İzmir, Antalya, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ, Samsun, Ankara ve Artvin’de belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı baskınlarda gözaltına alınan şüphelilerin ifade işlemleri tamamlanmadığı için gözaltı süresinin ikinci kez 4 gün süreyle uzatılması talep edildi.

Şarkıcı Aylin Coşkun, oyuncular Necati Şaşmaz ve Erkan Petekkaya ile spor yorumcusu Sinan Engin de ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı. Necati Şaşmaz, Erkan Petekkaya ve Sinan Engin emniyete gelerek ifade verirken Aylin Coşkun’un henüz çağrıya cevap vermediği öğrenildi.

 

Nuri Ergin: Suç örgütü lideriyim cezalandırılmamı talep ediyorum