Saral’dan ‘Sinan Ateş’ uyarısı! “Mersin’deki gibi üzeri örtülürse başka cinayetler de yaşanır”

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 12:39 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 1:02 pm

Hukukçu Mehmet Saral, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin, “Mersin’de kötü şeyler oldu. Kapattılar üstünü. Yine böyle üzerine örtü çekerlerse hiç kuşkusuz birkaç ay sonra başka bir siyasi cinayeti burada konuşuyor olacağız” dedi.

Hukukçu Mehmet Saral, TELE1’de ekranlara gelen ‘Gökmen Karadağ ile Açıkça’ programına konuk oldu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in Ankara’da düzenlenen suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili konuşan Saral, konunun üzerine gidilmezse benzer cinayetlerin yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Yetkililerin ve suikastta adı geçen isimlerin çıkıp açıklama yapması gerektiğini belirten Saral, “Bu konuda herkes, bilhassa yetkililer her şeyi açıklayacak ki biz de can güvenliğimizden endişe etmeyeceğiz.” dedi.

Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama!

“MERSİN OLAYINDAN SONRA HUSUMETİ AÇIKÇA İFADE EDİYORLARDI”

Sinan Ateş’in öldürülmesinden önce Mersin’de de benzer bir gerilimin yaşandığını ifade eden Saral, “Kalemimi kırdılar lafı çok doğru mu bilmiyorum. Sinan Ateş’e Mersin olayından sonra husumet belirtiyorlardı. Bunu da açıkça ifade ediyorlardı. Ama olayın buraya geleceğini hiçbirimiz tahmin edemiyorduk. Türkiye gerçekten hukukun işlediği bir ülke de olabilir, ya da böyle kaos olur. Biz birkaç ay sonra başka bir cinayeti de konuşuyor olabiliriz. Allah korusun.” ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş’in ölümünde çete parmağı mı var, neden sessizlik hakim?

“YETKİLİLER HER ŞEYİ AÇIKLAMALI”

Siyasi cinayetle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanı sıra suikastta adı geçen MHP’li isimlerin de açıklama yapması gerektiğini belirten Saral, konuşmasına şöyle devam etti:

“İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı’nın çıkıp ne biliyorsa anlatması gerekiyor. O iki tane MHP’li milletvekili, ‘Adımız geçiyor, bu gerçek değildir. Yalandır. Biz ülküdaş öldürecek adamlar değiliz. Bunu yapan alçaktır, şerefsizdir’ demeli. Bu konuda herkes, bilhassa yetkililer her şeyi açıklayacak. Biz de can güvenliğimizden endişe etmeyeceğiz. Bugün herkes birbirini arıyor, kendine dikkat et diye. Geldiğimiz psikolojik ortama bakar mısınız. Burası bir hukuk devleti. Benim can güvenliğimden İçişleri Bakanlığı sorumlu olacak. Yargı güvenliğimi Adalet Bakanlığı sağlayacak. Ama hiçbirimiz diyemiyoruz. Hele siz gazeteciler, nedir bu ya? Huzur istiyoruz.”

İYİ Parti’li Kürşad Zorlu’dan Sinan Ateş açıklaması! “Basit bir saldırı değerlendirmelerini reddediyoruz”

“DEVLET BEY FIRSATI KULLANAMADI”

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin sessiz kalmasına da değinen Saral, “Moralim bozuluyor. Günde 30 tane telefonla görüşüyorsam, 10 tanesi neden dikkat et desin. Böyle ülke olur mu? Fikir özgürlüğü, anayasa, devletin kurumları var. Öyle şey mi olur? Kötü bir ortamdayız. Korkunç şeyler. Türkiye hemen temizlenecek. Bu tarihi bir fırsat. Bu fırsatı ya kullanacaklar ya da kullanamayacaklar ve kaos devam edecek. Bugün maalesef Devlet Bey kullanamadı. İnşallah düzeltir. Belki Cumhurbaşkanı, belkisi var… Sayın Cumhurbaşkanı Sinan Ateş’in ailesini aramış. Belki bu güvenlik bürokrasisi, yargı öyle demiştir. ” diye konuştu.

Ülkü Ocağı’ndan Sinan Ateş hakkında ilk açıklama

“MERSİN’DEKİ GİBİ ÜZERİ ÖRTÜLÜRSE BAŞKA CİNAYETLER DE YAŞANIR”

Saral, söz konusu cinayetin tüm detaylarıyla soruşturulması ve üzerinin örtülmemesi gerektiğini söyleyerek, şu uyarılarda bulundu:

“Mersin’de kötü şeyler oldu. Olayın gerisine gitmediler. Olayın organizatörünün üstüne gitmediler. Kapattılar üstünü. Savcılar takip edemediler telefon görüşmelerini. Adana’da olayı organize eden birileri var. İfadelerine bile başvuramadılar. Eee ne oldu? 3-5 ay sonra bu olay oldu. Yine böyle üzerine örtü çekerlerse hiç kuşkusuz birkaç ay sonra başka bir siyasi cinayeti burada konuşuyor olacağız.”