5 ay önceden 8 Ekim’e TL alım satım opsiyonu!!! ‘Kınalı kuzular şehadete koşarken, o arada kimler malı götürmenin peşinde?’

Yayın tarihi: 8 Ekim 2019 Salı 10:11 am - Güncelleme: 8 Ekim 2019 Salı 12:32 pm

Ekonomist Şant Manukyan, döviz üzerinden aylar öncesinden 8 Ekim 2019’a yönelik yoğun bir ilgi olduğunu vurgulayarak, programda “Ekim’in 8’ine 150 milyon, 180 milyon, 200 milyon liralık TL alma-satma tarafına opsiyon yazılmış. Ne olduğunu bilmiyorum” demişti. % Ay önceden ‘8 Ekim 2019’ tarihine satma alma opsiyonu yapanlar kim peki?  İşte bu soru sosyal medyada da, siyasette de gündem oldu.  İYİ Partili Lütfü Türkkan “Savaşta kınalı kuzular şehadete koşarken, o arada kimler malı götürmenin peşinde?” diye sordu.

Ekonomist Şant Manukyan, beş ay önce ‘8 Ekim 2019’a dikkat çekmişti: Aylar öncesinden 150 milyon dolarlık alma-satma kararı

ABD Başkanı Trump’ın Suriye’nin kuzeydoğusundan asker çekme kararının ardından Türkiye, bölgeye yönelik askeri harekât hazırlıklarını hızlandırdı.

Trump ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Daha önce de açık bir şekilde söylediğim gibi, tekrar ediyorum, eğer Türkiye benim müstesna ve eşsiz bilgeliğimle belirlediğim sınırların dışına çıkarsa (daha önce yaptığım gibi) Türkiye ekonomisini mahvederim” tehdidinde bulundu.

Halkweb’in haberine göre; Bir Twitter kullancısının gündeme getirdiğini yaklaşık 5 ay önce, Mayıs 2019’da Bloomberg kanalında yayınlanan ‘Küresel Piyasalar’ programında ekonomist Şant Manukyan, piyasalardaki ‘8 Ekim 2019’ tarihine dikkat çekiyor.

Döviz üzerinden aylar öncesinden 8 Ekim 2019’a yönelik…

Manukyan, döviz üzerinden aylar öncesinden 8 Ekim 2019’a yönelik yoğun bir ilgi olduğunu dile getirerek, “Ekim’in 8’ine 150 milyon dolarlık alma-satma tarafına opsiyon yazılmış. Ne olduğunu gerçekten bilmiyorum” ifadelerini kullanıyor.

İşte video:

İYİ Partili Lütfü Türkkan da söz konusu videoyu paylaşarak kritik bir soru ortaya attı.

Türkkan, “Dikkatinizi çekmek istiyorum.! Savaşta kınalı kuzular şehadete koşarken, o arada kimler malı götürmenin peşinde?”

 

Şant Manukyan kimdir?

Ekonomist Şant Manukyan, ekonomi dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Ekonomist Şant Manukyan, yorumları ve tespitleriyle zaman zaman sosyal medyada da gündem oluyor. Peki, Şant Manukyan kimdir?

Robert Kolejinde lise öğrenimini tamamlayan Şant Manukyan, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde aldıktan sonra yüksek lisans programını da Cornell Üniversitesi MBA dalında tamamlamıştır. 2002 yılında İş Yatırım Uluslararası Piyasalar bölümünde göreve başlamıştır. Global Stratejist olan Şant Manukyan, Haziran 2019 itibariyle de Uluslararası Piyasalar Direktörü konumunda görevine devam etmektedir. Global ekonomik durumun yatırımcılara yansıtılarak yabancı hisse senedi ve emtia stratejilerinin belirlenmesinden ve bu stratejilere yönelik yatırımcı tavsiyeleri oluşturulmasından sorumludur.