Sansür yasasına karşı telefonunu kırmıştı! CHP Milletvekili Burak Erbay’a ceza yolda

Yayın tarihi: 13 Ekim 2022 Perşembe 3:35 pm - Güncelleme: 13 Ekim 2022 Perşembe 4:03 pm

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “sansür yasası“na tepki olarak TBMM kürsüsünde çekiçle telefon kıran CHP Milletvekili Burak Erbay’ın hareketinin kınama cezası gerektirdiğini ve kürsüde zarar oluştuğunu öne sürerek zararın kendisinden tazmin edileceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda tepkilere rağmen maddeleri geçmeye devam eden sansür yasası görüşmeleri hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görüşmelerde yasayı protesto etmek için TBMM kürsüsünde çekiçle telefonunu kıran CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay’ın bu hareketinin kınama cezası gerektirdiğini savundu.

CHP’li Erbay’dan sansür yasası protestosu! Meclis’te telefonunu çekiçle kırdı

Mustafa Şentop ayrıca, Burak Erbay’ın telefonunu kırdığı sırada TBMM kürsüsünde hasar meydana geldiğini öne sürerek bu hasarın Erbay’dan tazmin edileceğini söyledi.

ŞOV ELEŞTİRİSİ

Erbay’ı “şov yapmak”la eleştiren Şentop konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Öyle bir aletle Genel Kurul salonuna girmek de yanlış. Milletvekillerinin cihazdan geçmesi ve üzerinin aranması gibi bir durum söz konusu değil ama milletvekillerinin bilinç içinde hareket etmesi lazım. Kürsüde bir zarar olduğunu öğrendim, onun da kendisinden tazmini yapılır. Kürsüler şov yapmak için tasarlanmış yerler değil, başka arayışlar içine girmek yanlış.”

Sansür yasasının 13 maddesi daha protestolar arasında kabul edildi