Şanlıurfa’yı AKP’den alan Yeniden Refahlı Gülpınar’dan akrabalarına ‘torpil’ uyarısı

Yayın tarihi: 4 Nisan 2024 Perşembe 5:13 pm - Güncelleme: 4 Nisan 2024 Perşembe 5:13 pm

Yeniden Refah‘ın yerel seçimlerde kazandığı tek büyükşehir olan Şanlıurfa’da devir teslim töreni gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da seçilen Gülpınar seçilmeden önce akrabalarına torpil uyarısında bulunarak “Onun için bizi sevenlerden, yakınlarımızdan, dostlarımızdan, kardeşimizden ahbabımızdan özellikle rica ediyorum beni 5 sene bunlarla meşgul etmeyin” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Kasım Gülpınar, önceki belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’den görevi devraldı. Gülpınar, devir teslim töreni öncesinde belediye binası önünde çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen törende konuşan Gülpınar, “Zeynel Başkan ve ekibine yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Biz bunu daha da ileriye götürmek amacıyla yola çıktık. Halkın takdirine sunduk. İnşallah halkın beklentilerini de bu yönde boşa çıkarmayacağız. Şanlıurfa’yı çok daha ileri götürmek için elimizden gelen gayreti gösterip başka bir zamanda da bayrağı başkasına devredeceğiz. Bu işin doğasında var” dedi.

”BENİ BU İŞLERLE MEŞGUL ETMEYİN”

Gülpınar mazbatayı almadan önce yaptığı açıklamada akrabalarına torpil uyarısında bulundu. Gülpınar’ın açıklamaları şöyle:

“En başından beri söyledik bize oy veren, vermeyen hesabı yapmadan herkesin belediye başkanı olacağız. Herkese eşit mesafede davranacağız. Birinci düsturumuz bir kere bu olacak. Adaletli olarak yönetmek için bütün gayretimizi göstereceğiz. Birinci düstur adalet olacak. Herhangi bir iş ve işlemde bunu isterseniz bir hizmet olarak değerlendirin isterseniz bir işe alım istihdam olarak değerlendirin burada tamamen adaleti sağlayacağız. Bizim Urfa’ya yapacağımız belki en büyük iyilik 5 sene boyunca torpili rafa kaldıracağız. Bizim yanımızda, bizim nezdimiz de ve bizim sözlüğümüzde torpil diye bir kavram olmayacak. Onun için bizi sevenlerden, yakınlarımızdan, dostlarımızdan, kardeşimizden ahbabımızdan özellikle rica ediyorum beni 5 sene bunlarla meşgul etmeyin. Ben hizmet için buraya geldim kadrolarımızla beraber, değerli arkadaşlarımızla, değerli belediye başkanlarımızla, teşkilatımızla biz buraya hizmet için geldik. Öncelikle 5 sene Urfa’yı imar etmemiz lazım. Lütfen bu işlerle beni meşgul etmeyin. Adaletli bir şekilde, adaletli bir şekilde muamele yapacağımıza herkes müsterih olsun. Bu konuda herkesin vicdanı rahat olsun.”

AKP itiraz etti, Yeniden Refah’ın kazandığı belediye el değişti

Kaynak: HABER MERKEZİ