Şanlıurfalı çiftçi Akşener’e dert yandı! “Bir aylık faturam bir milyon 146 bin TL”

Yayın tarihi: 2 Eylül 2022 Cuma 4:50 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma 7:36 pm

Şanlıurfalı bir çiftçi İYİ Parti Lideri Meral Akşener‘e dert yandı. Bir aylık elektrik faturasının bir milyon 146 bin TL geldiğini söyleyen çiftçi, “Gelen vurdu, giden vurdu. DEDAŞ, kar elde etmesine rağmen zulüm yapıyor.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Şanlıurfa’yı ziyaret etti. Ziyareti esnasında vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener’e bölgede çiftçilik yapan bir yurttaş dert yandı.

“ÇİFÇTİYE ZULMEDİYORLAR”

Elektrik faturasının bir milyon 146 bin TL geldiğini gösteren çiftçi, Akşener’e “Bizi kurtarın” çağrısında bulundu. Daha önce AKP’ye oy verdiğini belirten çiftçi, “Biz size de oy veririz” diyerek, şunları söyledi:

“2001’den beri çiftçilik yapıyorum Şanlıurfa’da, bakın bana 1 aylık gelen elektrik faturası 1 milyon 146 bin lira. Biz sıcak bölgenin insanları sürekli devlet büyüklerimize saygı gösterir, severiz, biz size de oy veririz. Torbalarca oyu AKP’ye verdik. Gelen vurdu, giden vurdu. Bu DEDAŞ nasıl vuruyor? Şu anda 8-10 saat bütün bölgede elektrik kesiliyor. Kar elde etmesine rağmen zulüm yapıyor. Benim köyümde çiftçilik yaptığım alanda Atatürk Barajı 30 kilometre, ikinci kata çıkıyor görünüyor. Bize suyu vermiyor, bölgenin elektrik yükünü çeken bizim bölge, doğal bir nehir yapıp Habur’a götürüyorlar suyu, çılgın bir proje peşinde. Devletin bize madalya takması lazım. Biz devlet arazisi işletiyoruz. Bize gelen faturalar 1 trilyona aşkın. Elimdeki araba, traktör icralık. İstediğimiz tek şey var; Atatürk barajını tam kapasiteyle çalıştırın, ikincisi de bizi üretimde engellemeyin. Para istemiyoruz, destekleme istemiyoruz. Gübre uçtu, mazot uçtu. Hiçbir şey istemiyoruz, hepsinin üstesinden geliriz. Çalışmaktan şikayetçi değiliz şikayetçi olan bir kişi var o da AKP hükümeti.”

AKP üyesi vatandaş isyan etti! “Yanıyor Türkiye”

Meral Akşener’in Şanlıurfa’daki konvoyunda kaza