Şanlıurfa’da ulaşıma ‘güncelleme’ adı altında zam!

Yayın tarihi: 31 Ocak 2021 Pazar 9:36 am - Güncelleme: 31 Ocak 2021 Pazar 9:36 am

Toplu ulaşıma yüzde 20 oranında zam yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kararda ‘zam’ yerine ‘güncelleme’ ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Komisyonu, toplum ulaşıma yüzde 20 oranında zam yapma kararı aldı.

Oybirliği ile yapılan zamma DEVA Partisi’nden tepki geldi. DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Pandemide insanların kepenk kapattığı, parasızlıktan intihar ettiği pek çok belediyenin özellikle indirime gittiği bir dönemde güne zam haberiyle uyanmak kaynakların yerli yerinde kullanılmamasının ve kötü yönetimin bir sonucudur” dedi.

“Zamlar geri çekilmeli” diyen Tüysüz, şunları söyledi:

“Asıl fedakârlık yapması gerekenler en az gelire sahip olan bu pandemi döneminde toplu taşıma araçlarına binerek ek risk almak zorunda kalanlar mı? Özellikle dar gelirli kesim uzak semtlerde ikamet etmekte ve birden fazla araç kullanmak zorunda hastane ve üniversiteye gidiş gelişler tek araçla neredeyse mümkün değil. Bu haliyle çok ağır bir külfet, belediyeler karı değil hizmeti öncelemeli. Sosyal devlet bunu gerektirir. İnsanların bozuk paralarına bile göz koyan temah edenler iflah olabilir mi?”