Şanlıurfa’da müftülük çalışanları kadın avukatın etek boyundan ‘rahatsız’ oldu

Yayın tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma 3:49 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma 3:53 pm

Şanlıurfa’da çocuk yaşta evliliklere dikkat çekmek amacıyla panel düzenlendi. Panelde sunum yapan avukat Cemile Didem Karaboğa’ya kıyafetinden dolayı Şanlıurfa İl Müftülüğü çalışanları tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da yapılan bir panelde kadın avukat giydiği kıyafetten dolayı hedef alındı. Panele katılan Şanlıurfa İl Müftülüğü çalışanları “Sen masanın arkasında anlat, biz din adamıyız” dedi.

TELE 1’e konuşan avukat Karaboğa, “Şanlıurfa İl Müftülüğü personellerine bir sunum yapıyordum. Sunum yaparken masanın arkasına geçmemi istediler. Kıyafetimden rahatsız olduklarını söylediler. İlk başta kimse tepkiyi anlamadı. Gerginlik çıkmasın diye ben de sustum. Sonrasında bir daha ‘baroda erkek avukat yok mu neden kadın gönderdiler’ deyince ben de sunumu kesip çıktım. Sonrasında da sosyal medyada benim hakkımda linç kampanyası başlatıldı. Burada suç tespit ettiğimiz paylaşımlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.

BARO TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşanan olay üzerine Şanlıurfa Barosu sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Açıklamada, “08.06.2022 tarihinde, çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerle mücadele eğitimleri kapsamında talep üzerine baromuzun görevlendirildiği Avukat Cemile Didem Karaboğa, İl Müftülüğü personellerine verdiği eğitim esnasında katılımcılardan biri tarafından etek ve anlattıklarından dolayı sözlü saldırıya uğramıştır. Bunun üzerine meslektaşımız sunumunu tamamlayamamış ve bitirmek zorunda kalmıştır. İnsanların yaşam tarzına ve kıyafetine açıkça müdahale anlamı taşıyan bu saldırıyı kınıyor, bu zihniyete karşı meslektaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz” denildi.

Şanlıurfa’da kavga büyüdü asker sokağa indi