Şanlıurfa’da “elektrik kesintisi” protestosu: Araç ve masa sandalye çekip yolu kapattılar

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 9:27 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 9:31 pm
WWF-Türkiye, Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği izin doğrultusunda, Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve katkılarıyla yangın söndürme çalışmalarına destek olacak yüksek kapasiteli bir yangın söndürme helikopterinin Türkiye'ye getirildiğini bildirdi.

Şanlıurfa’da sık yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden bir grup esnaf, yolu araç çekerek kapatıp, masa sandalye koyarak duruma tepki gösterdi.

Geçen Temmuz ayında CHP’li Mahmut Tanal, Mardin ve Şanlıurfa’da birçok ilçe ve bağlı köylerde düşük voltajda elektrik hizmeti sunulması nedeniyle vatandaşların günlük hayatlarını bile idame edemediğini belirterek DEDAŞ’ı Kamu Denetçiliği’ne şikayet etmişti. Bölgedeki elektrik kesintileri ise devam ediyor. Durumu protesto etmek isteyen bir grup esnaf, yolu kapatarak bir süre slogan attı. Grup, sorunun çözümü için yardım istediklerini belirtti. Bir vatandaş; “Burada bir aydan beri her gün 4-5 saat elektrik kesiliyor. İnsanlar çalışamıyor. Bakkalın, dondurmacının eşyaları bozuluyor. Muhasebe bürosu, güzellik merkezi herkes elektrikten mağdur. Bunun bir çözümü olması lazım. Hırsızın parasını da, elektriği çalanın parasını da ben ödüyorum ama ortada sonuç yok” dedi.

İhbar üzerine bölgeye gelen polisin görüşüp ikna ettiği esnaf, eylemi sonlandırıp, iş yerlerine döndü.