Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde bulunan DEM Parti binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda DEM Parti ilçe binasına 14 kurşun isabet etti.

Şanlıurfa Birecik’teki DEM Parti İlçe binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda büronun camlarına 14 adet mermi isabet ettiği öğrenildi. Saldırıda ölen ya da yaralananın olmadığı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bölgeye giden polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin belirlenmesi için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

“ÇETEVARİ ORGANİZE”

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çetevari güçlerce organize edildiği aşikardır” dedi.

Ayan’ın açıklamaları şöyle:

“Birecik ilçe binamıza gece 3 sularında silahlı bir saldırı gerçekleşti. İlçe binamıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırının mücadelemize yönelik olduğu, kirli ve çetevari güçlerce organize edildiği aşikardır. Bu saldırılara boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. Birecik halkı mücadelesi ile bu oyunları boşa çıkarmaya devam edecektir.”

 

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada saldırganların yakalanmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

Birecik ilçemizde 08.05.2024 tarihinde gece 03.00 sıralarında Meydan Mahallesi Dr. Abdulkadir Erdil caddesi üzerinde bulunan Birecik DEM Parti ilçe binasına kurşun isabet ettiği belirlenmiş olup failin tespit edilmesine ve yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Gerekli tahkikata başlanılmış olup konu Valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DEM PARTİ: KİRLİ OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAK GÜÇTEYİZ

DEM Parti saldırıyı halkın iradesine karşı girişilen kirli bir oyun olarak niteledi.

DEM Pati’den yapılan açıklamada, “Farkla kazandığımız #Hilvan seçimlerini oy sandıklarını yakarak ve çeşitli saldırılar düzenleyerek iptal ettiren çeteler dün gece de Birecik ilçe binamıza silahlı saldırıda bulunmuştur. Halk iradesine karşı suç işleyen bu çeteleri ve arkasındaki güçleri uyarıyoruz: Halkın iradesine karşı giriştiğiniz bütün kirli oyunları boşa çıkaracak güçteyiz. Sizin tehditlerinize dün de prim vermedik, bugün de vermeyiz” ifadelerine yer verildi.

DEM Parti’den asgari ücret açıklaması! “En az 25 bin TL olmalıdır”