Şanlıurfa’da bir kadın evlilik teklifini kabul etmediği için katledildi!

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 11:09 am - Güncelleme: 15 Aralık 2021 Çarşamba 11:25 am

Şanlıurfa’da Suriye uyruklu 22 yaşındaki Selva, sokak ortasında göğsünden ve sırtından bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Polis ekipleri, Selva’nın evlilik teklifini kabul etmediği Suriye uyruklu Ayad El Hasan tarafından öldürüldüğünü tespit etti. Şüpheli ekiplerin yaptığı operasyonla yakalanarak adliyeye gönderildi.

Olay, sabah saatlerinde Yeşildirek Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kağıt toplayıcılar sokakta hareketsiz yatan kadını görünce, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla bölgeye gelen ekipler, yaptıkları kontrolde sırtından ve göğsünden bıçaklanarak öldürülen kişinin Suriye uyruklu Selva El Hinedi olduğu belirledi. Suriyeli Selva’nın cenazesi, olay yeri incelemesinin ardından otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. 

EVLİLİK TEKLİFİNİ KABUL ETMEYİNCE ÖLDÜRÜLDÜ

Selva El Hinedi’nin evlilik teklifini kabul etmediği Ayad El Hasan tarafından öldürüldüğü, şüphelinin da kaçtığı ortaya çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yürüttüğü soruşturmada Selva El Hinedi’nin sabah saatlerinde çalıştığı hastaneye giderken bıçaklı saldırıya uğradığını tespit etti. Ekipler, yaptığı incelemede eşi ölen ve 4 yaşındaki kızıyla birlikte yaşadığı tespit edilen Selva El Hinedi’nin evlilik teklifini kabul etmediği Suriye uyruklu Ayad El Hasan tarafından öldürüldüğünü tespit etti.

AYAD EL HASAN TUTUKLANDI

Şüphelinin yakalanmasına yönelik soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Suriye’ye kaçmak için hazırlık yaptığı bilgisine ulaştığı Ayad El Hasan’ı, Hayati Harrani Mahallesi’nde gizlendiği evde düzenlenen operasyonla yakaladı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ayad El Hasan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Ayad El Hasan, ‘kasten adam öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı.

“OLUMSUZ YANIT VERİNCE BIÇAKLADIM”

Gözaltına alınan şüpheli, polisteki sorgusunda, “Selva’yı seviyordum ve evlenmek istiyordum. Birkaç kez teklifte bulundum ama kabul etmedi. Dün sabah yeniden teklif ettim ama yine kabul etmedi. Bunun üzerine deliye döndüm ve ‘benimle evlenmezsen seni öldürürüm’ dedim. Yine olumsuz yanıt verince Selva’yı bıçakladım. Amacım sadece onunla evlenmekti, çok pişmanım” dediği belirtildi.

Bu arada Ayad El Hasan ile öldürülen Selva’nın 5 ay nişanlı kaldıkları ortaya çıktı. Selva’nın uyuşturucu kullandığı için Ayad El Hasan’dan ayrıldığı ve yeniden barışma teklifini kabul etmediği öğrenildi.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU TEK BAŞINA KALDI

Selva’nın cenazesi yakınları tarafından toprağa verilirken, Selva’nın 4 yaşındaki çocuğunun ise ailesine teslim edildiği bildirildi.