Şanlıurfa’da AKP’li akrabaya özel yer değişikliği

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2022 Cuma 9:56 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 9:56 am

Şanlıurfa’da Üstün Başarı Belgesi ile ödüllendirilen Haliliye Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Halil İmamoğlu görevden alındı. İmamoğlu’nun yerine AKP Milletvekili Gülender Açanal’ın yakını Saruhan Hamevioğlu getirildi.

Şanlıurfa’nın merkez Haliliye ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürü olarak görev yapan ve gençlere yönelik çalışmalarıyla anılan İbrahim İmamoğlu, ani bir kararla görevinden alındı. Sözcü’nün haberine göre, üç kez üst üste başarı belgesi aldığı için Haliliye Kaymakamı Metin Esen tarafından Üstün Başarı Belgesi ile onurlandırılan İbrahim Halil İmamoğlu’nun görevden alınması şaşkınlık ve tepkiyle karşılandı.

İmamoğlu’nun yerine atanan isim ise kendisini tanımayan kişilere “balık hafızalı” diyen AKP Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açanal’ın yakını Saruhan Hamevioğlu oldu.

AKP’Lİ AKRABAYA ATAMA

Göreviyle ilgili eğitim alan ve beden eğitimi öğretmenliği geçmişi bulunan İbrahim Halil İmamoğlu’nun yerine getirilen Saruhan Hamavioğlu’nun hem AKP Şanlıurfa Milletvekili Gülender Açenal’in akrabası, hem de Milletvekili Açanal’ın danışmanı Şevket Hamavioğlu’nun amcasının oğlu olduğu ortaya çıktı..

“TABİİ URFA GERİDE KALIR”

Eski Milletvekili ve Saadet Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mustafa Niyazi Yanmaz sosyal medya hesabından, “Tabii ki Urfa geri kalır. Haliliye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim İmamoğlu liyakatli, üstün başarı belgesi olan biri. Görevden alındı, yerine AKP Milletvekili Gülender Açanal’ın akrabası olan Saruhan Hamevioğlu büyük bir çaba ile getirildi Ve Urfa çiftlik” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Şanlıurfa’da AKP’li başkanlardan kardeş ataması