Şanlıurfa’da 15 günlük gösteri ve yürüyüş yasağı

Yayın tarihi: 25 Mart 2022 Cuma 6:41 pm - Güncelleme: 25 Mart 2022 Cuma 6:41 pm

Şanlıurfa’da 15 gün süreyle gösteri ve yürüyüş yasağı uygulanacak. Şanlıurfa Valiliğince yapılan açıklamaya göre kent genelinde her türlü açık ve kapalı alan eylem etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi eylemler yasak olacak.

Şanlıurfa Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamayla birlikte, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 19. maddesine istinaden bir dizi karar alındı. Buna göre kent genelinde 15 gün süreyle gösteri ve yürüyüşler yasaklandı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Yasağa ilişkin detayların aktarıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Valilik ile kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/C maddesi ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 19. maddesine istinaden yapılması muhtemel ‘Her türlü açık ve kapalı alan eylem etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma’ gibi etkinlikler, diğer illerden katılımlarla birlikte, 25 Mart-8 Nisan tarihleri arasında yasaklanmıştır.”

Van’da 5 yıldır süren yasaklara Nevruz öncesi bir yenisi eklendi