Sancar’dan ‘seçim güvenliği’ uyarısı: Birçok insan sandığa gitmeyebilir

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 4:52 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 5:02 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Seçim sonuçlarının hileyle değiştirebileceği algısı ortaya çıkarsa bu birçok insanın sandığa gitmesini engelleyebilir” uyarısında bulundu, muhalefetin buna karşı sandık güvenliği için güçlü bir koordinasyon kurması gerektiğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin seçim işlerinden sorumlu olan il yöneticileri ve il eşbaşkanları ile online bir toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda güncel gelişmeleri de değerlendiren Sancar, “Bu toplantıyı gerçekleştirmemiz herhangi bir özel erken seçim duyumu almamızla ilgili değil. Fakat erken seçim talebimiz var ve eğer bir seçim olursa ne zaman gerçekleşirse gerçekleşsin sizlerin emek ve çalışmaları sayesinde buna hazırız” dedi.

“İKTİDARDAN SEÇİM GÜVENLİĞİNİ BEKLEMEK BÜYÜK BİR NAİFLİK OLUR”

Seçim güvenliğinde asıl meselenin muhalefet partilerine ve demokrasi güçlerine düştüğünü ifade eden Sancar, “Türkiye gibi bir ülkede, yani son seçimlerin neredeyse tamamının büyük şaibeler altında gerçekleştiği bir ülkede yargıdan ve iktidardan seçim güvenliğini beklemek büyük bir naiflik olur” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFET GÜÇLERİ ARASINDA GÜÇLÜ BİR KOORDİNASYON KURULMALI”

Muhalefet güçleri arasında sandık güvenliği için güçlü bir koordinasyonun bugünden kurulması gerektiğinin altını çizen Sancar, “Seçim sonuçlarından emin olunmaması, seçim sonuçlarına güvenilmemesi ve iktidarın seçim sonuçlarını hileyle değiştirebileceği algısı ortaya çıkarsa bu birçok insanın sandığa gitmesini engelleyebilir. Böyle bir psikolojik ortamın ortaya çıkmaması için muhalefet güçleri arasında güçlü bir koordinasyonun bugünden gerçekleştirilmesi gerekir” düşüncesini dile getirdi.

“HERKES İÇİN ADALET”

8 Şubat’ta HDP olarak demokrasi programlarının yeni aşamalarını başlatacağını açıklayan Sancar, “‘Herkes İçin Adalet’ başlığını taşıyan bu mücadele kapsamında, demokrasi ittifakını genişletmek hedefimiz var. Biz seçim ittifakından söz etmiyoruz. Demokrasi ittifakından söz ediyoruz. Kimseyle seçim ittifakı pazarlığına girmiyoruz. Seçimler ve seçim ittifaklarının bir anlam ifade edebilmesi için yolu güçlendirmek için önümüzdeki engelleri temizlemek hedefinden bahsediyoruz. Demokrasi ittifakımız budur” diye konuştu.