Sancar’dan muhalefete sitem: Hukuksuzlukta iktidarla ortaklaşmaları kabul edilemez

Yayın tarihi: 9 Mart 2022 Çarşamba 2:23 pm - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 2:23 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında muhalefet partilerine sitem etti. Sancar, “Mesele HDP olunca hukuk varmış gibi davranması, hukuksuzlukta iktidarla ortaklaşması asla kabul edilemez” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılmasına değinen Sancar, muhalefet partilerinin bir araya gelerek oluşturduğu 6’lı mutabakat vurgusu yaptı.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“İktidarın HDP ve kadın düşmanlığını zaten biliyoruz. İktidarın hukuksuzluklarından söz eden siyasi muhalefetin de mesele HDP olunca hukuk varmış gibi davranması, hukuksuzlukta iktidarla bu konuda ortaklaşması asla kabul edilemez.

Ne yaparlarsa yapsınlar, HDP yolundan ayrılmayacak, hedefinden şaşmayacak. Demokratik siyaset bizim hayat alanımızdır, var oluş zeminimizdir. Bütün zulme, baskıya, her türlü yıldırma girişimine karşı kadın mücadelesinin bize tuttuğu ışıkla yolumuza devam edeceğiz. Bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz. Bu sistemin zamlarla nasıl bir talan rejimine dönüştürüldüğünü ayrıntılarıyla ortaya koyduk. Açlık ve yoksulluk ülkenin neredeyse yüzde 99’unu sarmış durumda. Halk yoksullaşıyor, açlığa mahkum ediliyor.

HDP’li Semra Güzel hakkında soruşturma

“31 ARALIK GECESİ UKRAYNA SAVAŞI MI VARDI?”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girdiği günden beri ayçiçek yağına yapılan zam %200’ü bulmuştur. Şu an yaşanan, uçsuz bucaksız ayçiçeği ve buğday tarlalarını çöle ve inşaat alanına çeviren iktidarın rant ve talan politikalarıdır. Tarım acilen desteklenmelidir.

Demokrasi ittifakını her alanda inşa etmeye, sonuç almaya doğru ilerliyoruz. Ülke felakete gitmektedir. Bütün toplum kesimleri bu gerçekliğin farkına her geçen gün daha fazla varmaktadır.

Kurtuluş buradadır, çıkış yolu budur. Biraz önce AKP Genel Başkanı’nı dinlediniz. Yine bütün sorunların kaynağı başka faktörlere, özellikle dış gelişmelere bağladı. İyi bir şeyler olduğunda kendileri bunun sahibi ama her kötü felaket onların dışında kaynaklanıyor. Bu yalanları artık kimse yemiyor, yutmuyor.

Bakın kendilerini şimdi ‘Ukrayna savaşı çıktı, dünya çapında kriz var, enflasyon dünyanın bir gerçekliği’ diye kendilerini aklamaya çalışıyor.

31 Aralık gecesi tarihin en büyük zamları yapıldı. O zaman Ukrayna savaşı var mıydı? Zeytinliklere sahip çıkacağız. Petrol fiyatlarının dünyadaki artışıyla Türkiye’deki artış arasında 5 kat fark var; bu fark talancılara gidiyor. Faturayı çiftçi, halkımız, yoksullar ödüyor. Yüzde 1’in refahı artıyor, serveti büyüyor, yüzde 99 açlığa mahkum ediliyor. Sefaleti bitireceğiz.”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: Parlamento seçimlerine Millet İttifakı ile girmeyeceğiz