Sancar’dan muhalefete: Oyuna gelmeyin

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 2:16 pm - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 2:16 pm

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, sınırötesi operasyona destek veren muhalefet partilerine seslenerek “Bu oyuna gelmeyin” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partisinin grup toplantısında konuştu. Sancar, cezaevlerindeki hak ihlallerine ve sınır ötesi operasyonlara dikkat çekti. Sancar, “Yine bir sınır ötesi operasyon başlatıldı. Bunun adı apaçık savaş politikalarıdır. Bölgeyi savaş düzeni içinde tutma amacıdır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında “Adı cezaevidir ama esasında bu mekânlar sistematik işkence, keyfi cezalandırma ve sınırsız kötü muamele yerleri olmuşlardır” diyen Sancar şöyle devam etti:

“Geçen hafta Silivri Cezaevi’nde işkence sonucu yaşamını yitiren Ferhat Yılmaz için idare önce kalp krizi dedi. Sonra ölüm belgesine baktık, orada bulaşıcı hastalık diye yazılmış. Ama ortaya çıkan görüntüler Ferhan Yılmaz’ın işkence sonucu katledildiğini göstermektedir. İdare işkenceyi, ısrarla saklamaktadır. Buradan çok açık sesleniyoruz. Silivri 5 No’lu Cezaevi Müdürü derhal görevden alınmalı. İşkenceye karışan tüm görevliler hakkında ivedikle soruşturma başlatılmalı. Biz bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Örnekleri sıralamaya kalksam grup konuşmasının tamamını bu konuya ayırmam gerekecek. Cezaevleri, işkence evleri haline gelmiştir. Bu model ülkenin tamamına reva görülen sistemin özünü oluşturmakta.”

Ferhan Yılmaz’ın ağabeyinden önemli iddialar

‘HERKESİ BU CEPHEDE YER ALMAYA MECBUR BIRAKIYORLAR’

Sınır ötesi operasyona da değinen Sancar, şunları söyledi: “Yine bir sınır ötesi operasyon başlatıldı. Bunun adı apaçık savaş politikalarıdır. Bölgeyi savaş düzeni içinde tutma amacıdır. Buradan çok yönlü hesapları var elbette bu iktidarın. Bu hesapların içinde ülkedeki siyaseti yeniden dizayn etme hedefi de yer alıyor. Bu ülkede siyaseti savaş politikaları üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Diğer muhalefet partilerini bu politikalar üzerinden hizaya getirmeye çalışıyorlar. Böylece bizim dışımızda demokrasi ve barış isteyenlerin dışında herkesi sessizce bu cephede yer almaya mecbur ediyorlar. Hiç kimse bu politikalara mecbur değil.

HDP Eş Genel Mithat Sancar’ın dokunulmazlık dosyası Meclis’te

‘OYUNA GELMEYİN’

Özellikle diğer muhalefet partilerinin tarihten, geçmişten ciddi dersler çıkarmasını bekliyoruz. Bu politikaların hangi amaçlara hizmet ettiğini ve ne gibi sonuçlar ürettiğini görmeleri gerekiyor. Her sınır ötesi operasyondan sonra iktidarın arkasına dizilme alışkanlığının bu ülkede bu düzeni kalıcı hale getirmekten başka sonuç yaratmayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Bu oyuna gelmeyin, savaş politikalarıyla, çözümsüzlükle gidilecek yol sefalettir, faşizmin kurumsallaşmasıdır. Bu iktidar, ülkenin bekasını gerekçe gösteriyor, böyle propaganda yapıyor, asıl olan kendi bekasıdır. Kendi bekası için her yola başvurabilecek bir iktidarla karşı karşıyayız.”

Adalet Bakanlığı’ndan Ferhan Yılmaz açıklaması