Sancar, Gençlik Kongresi’nden seslendi: İlk seçimde onları göndereceğiz

Yayın tarihi: 26 Aralık 2021 Pazar 2:56 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2021 Pazar 2:56 pm

 HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Gençlik Meclisi’nde konuştu. Sancar, gençlik hareketine işaret ederek “İlk seçimde onları göndereceğiz” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Gençlik Meclisi’nin, “Şimdi Gençlik Zamanı” başlığıyla Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Kaplan City Salonu’nda gerçekleştirdiği 3’üncü Olağan Kongresi’nde konuştu. Sancar, “Biz hedefi demokrasi ittifakı koyduk bunun öncüsü siz olacaksınız. Sizin mücadeleniz ve kararlılığın olacak. Demokrasi ittifakının yolunu sizler açacaksanız” ifadesini kullandı.

Sancar’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“GENÇLER DİMDİK AYAKTA”

” Gençlik burada dimdik ayakta, HDP dimdik ayakta. Biz sizinle varız, sizinle yürüyoruz, siz bizim gururumuzsunuz. Direnen gençler sizleri canı gönülden selamlıyorum. Türkiye’nin ve Kürdistan’ın dört bir yanından bu salonu dolduran gençler. Şeref verdiniz, umut verdiniz, güç verdiniz. ‘HDP tabanının mecali kalmamıştır’ diyenlere öyle bir cevap verdiniz ki; biz daha bu sözü ağızlarına alamayacaklar. Gençlik burada dimdik ayakta, umut dimdik ayakta. HDP burada, dimdik ayakta.

“AÇLIĞA MAHKUM EDİLEN GENÇLER”

Bu ülkede gençlere uygun görülen yaşam itaatkar, uysal ve sadece kariyerizme mahkum olmuş bir yaşamdır. İstiyorlar ki tek tip bir gençlik olsun, bu iktidarın ırkçı, tekçi, faşist ideolojisine teslim olsun, kariyerini düşünsün, yandaş olsun böylece geleceğini kurtaracak diye düşünüyorlar. Oysa asıl gelecek özgürlüktedir, özgür yaşamdadır, onurlu yaşamdadır. O nedenle gençler, işsiz bırakılan bu ülkenin gençlerinin yüzde 20’sini oluşturan işsiz gençler, yoksulluğa açlığa mahkum edilen gençler, üniversitelerde her gün baskı altında tutulan gençler, Kürdistan’da her gün baskıyla polis zorla sindirilmek istenen, uyuşturucu tuzaklarıyla yozlaştırılmak istenen gençler, Ege’den Marmara’ya Boğaziçi Üniversitesinden Karadeniz’in doğasını savunanlara kadar, gençler bir araya geldiğinde özgür ve demokratik bir ülkeyi inşa etmeyi hiçbir güç engelleyemeyecektir.

HDP’den Saadet Partisi’ne ziyaret: İYİ Parti ile görüşmeyeceğiz

“BÜYÜK YANILIYORLAR”

Gençlerin öncülüğünde hepinize düşen görev Kürt sorununda demokratik çözümün üzerine önce bu barışı bunun da üzerine ülkenin bütün çatışma potansiyellerini, bunu besleyen geçmiş yaraları iyileştirecek, acıları iyileştirecek, büyük projeleri bizler ortaya koyacağız. Geçmişle yüzleşerek geleceği barış ve demokrasi üzerine kuracağız. HDP’ye saldırıların da amacı budur. Çünkü bu kadar büyük bir gelecek vaadini, umudunu koyan başka parti yoktur. Biz diyoruz ki kararlıyız. Demokratik siyasette ısrarcıyız. Demokratik siyaseti büyütmeye bu yolda yürümeye azimliyiz. İsterlerse kapatma davaları açsınlar. Açtılar zaten. Şimdi kapatma davasıyla bizi yolumuzdan döndüreceklerin zannediyorlar. Büyük yanılıyorlar. Şimdi kapatma davasında esas hakkındaki savunma aşamasına geçildi. Biz savunmayı, hukuk ofisimizde, genel merkezdeki odalarda yazmayacağız, halkla, gençlerle, kadın hareketiyle emekçilerle birlikte yapacağız. HDP’nin savunmasını meydanlarda, fabrikalarda, kampüslerde, tarlarda yapacağız.  Bir savunma yazacağız o kağıt olacak ama asıl savunmayı yapmak başkadır. HDP’yi savunmak mücadeleyi büyütmektir. Burada yaptığımız gibi, salonlarda meydanlarda fabrikalarda, öğrencilerin yaşam alanlarında, üniversitelerde, işsiz gençlerle, bütün ezilen halklarla birlikte HDP’yi savunacağız, yaşatacağız, büyüteciz. Bu ülkeye umudun kaynağı olduğumuzu her adımda hatırlatacağız. Zaten HDP halk olduğu için yenilmiyor. Sizler olduğu için yenilmiyor. Onlar ne yaparsa yapsın bu güç burada olduğu için yenilmiyor. Bu hırsız soyguncu iktidar ülkenin bütün kaynaklarını talan ediyor ama en büyük hırsızlığı nedir biliyor musunuz gençlerin umudunu ve geleceğini çalmaktır. ”

Sancar: Bunun adı tam da mandacılıktır