Sancar: 19 yıldır iktidardalar, 19 yıldır mağdurlar

Yayın tarihi: 6 Nisan 2021 Salı 1:32 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2021 Salı 1:32 pm

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Sancar, “19 yıldır iktidardalar ama 19 yıldır mağdurlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı.
İki yıl önce o tarihte siyasal iktidar tarihi bir yenilgi yaşadı. Bu yenilgiyi yaşamasındaki temel faktör de HDP’nin seçim stratejisiydi. Türkiye’nin siyasi dengelerinde hangi ağırlığa sahip olduğumuzu ve nasıl bir rol oynayacağımızı dünya aleme göstermiştik. İktidarın geri dönülmez bir yönetememezlik krizi içerisine girmesinde bu yenilgi belirleyici olmuştur.

“HALK İLE İSTİŞARE”

İktidar için hiçbir şey asla eskisi gibi olmadı bundan sonra da olmayacak. İşte bu tarihi anın yıldönümünde son derece değerli bir forum gerçekleştirdik. Foruma bölgenin çeşitli illerinden, çeşitli kurumların temsilcileri, seçilmişlerimiz, üniversite dayanışma koordinasyonu, Boğaziçi Dayanışma öğrencileri, kadın platformları, inanç örgütleri, dernekler, sendikalar ve meslek odaları katıldılar. 300’e yakın insanla güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Bu buluşmada esas amacımız halka dayanışarak yolumuza devam etmekti. Çeşitli çevrelerle, yöneticilerimizle, halkımızla istişare ederek yolumuza devam etmektir.

“PARTİMİZİ KAPATMA GİRİŞİMİ DARBE DEĞİL MİDİR?”

Bir bildiriden darbe tehdidi yaratmak isteyen iktidara hatırlatalım; eş genel başkanlarımızdan mileltvekillerimize kadar, yapılan tutuklamalar darbe değil midir? Halkımızın beledişyelerini gasp etmek darbe değil midir? Partimize yapılajn kapatma girişimi darbe değil midir?

“BİR KISKAÇ VAR”

Biz siyaset dışı, demokrasi dışı hiçbir şeye prim vermeyiz. Bugün demokrasiyi, rafa kaldıran, siyaseti lav eden iktidar bnizzat iktidarın kendisidir. Bir darbe mekaniği yaratmıştır iktidar. Bu sarkaç ve kıskaçtan uzaklaşmak için tek çare güçlü demokrasi, gerçek adaelettir. HDP darbeciliğe karşı mücadele hattıdır.