Sanayiciye üç günlük elektrik şoku! Otomotiv üretimi duracak iddiası

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 11:48 am - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 11:48 am

Otomotiv sektörü uzmanı gazeteci Emre Özpeynirci, otomotiv fabrikalarında elektrik kısıtlaması sebebiyle üretimin duracağını öne sürdü. Özpeynirci, “Tedarik sanayi de ana sanayi ile eş zamanlı blok şekilde durabilir” dedi.

Emre Özpeynirci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğalgaza dayalı elektrik santrallerine gaz verilememesi kaynaklı olarak sanayi kuruluşlarına elektrik kısıtlaması yapılacağını duyurması üzerine, otomotiv fabrikalarında üretime ara verileceğini söyledi. Özpeynirci, “Türkiye’deki tüm otomotiv fabrikaları bu hafta içerisinde açıklanan doğalgaz kaynaklı elektrik kesintileri ve devam eden tedarik problemleri nedeniyle üretimlerine ara vereceklermiş” açıklamasını yaptı.

Özpeynirci, Twitter’dan yaptığı paylaşımına şöyle devam etti:

“Tedarik sanayi de ana sanayi ile eş zamanlı blok şekilde durabilir. Otomotiv ana ve yan sanayi eş zamanlı üretim duruşu için çalışıyor şu anda. Her şey çok karışık. Şehirler bazında üretim duruşlarında farklı tarihler ve uygulamalar var. Ama herkesin eş zamanlı durması daha mantıklı görünüyor.”

OBS’LERE YAZI GÖNDERİLDİ: PAZARTESİ KESİNTİ BAŞLIYOR

Özpeynirci, ayrıca tüm organize sanayi bölgelerine gönderilen yazıyı “Hepsi duracak, resmi karar bu yönde. Tek görüşülen eş zamanlı olması yönünde” notuyla paylaştı.

Özpeynirci’nin OBS’lere gönderildiğini söylediği yazıda, 24 Ocak Pazartesi saat 00.00’dan itibaren Türkiye’deki tüm OSB’lere elektrik kısıntısı uygulanması yapılacağı belirtiliyor.

Yazıda ayrıca “kesinti olduğunda aydınlatma ve güvenlik hizmetleri için hatta enerji olacağı” belirtilirken, “bu elektriğin üretim amaçlı kullanılması durumunda hattın enerjisinin kesileceği ve kesinti süresi boyunca tekrar elektrik verilmeyeceği” ifade ediliyor.

 

Limak’tan elektrik faturaları açıklaması