Sanatçılardan devam eden müzik yasağına tepki yağdı!

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 12:41 am - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 12:41 am

Salgında önemli rol üstlenen tedbirlerden HES kodu ve açık alanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılmasına rağmen müzik yasağının devam etmesi sanat camiasından birçok ismin tepkisine neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklama ile açık alanlarda maske kullanma zorunluluğunu ve kamuya açık alanlarda hes kodu uygulamasını kaldırıldığını açıkladı. Koca, bir gazetecinin müzik yasağı ile ilgili sorusuna, “Bu konuda Bilim Kurulu’nun bir kararı yok. Onun da yakın dönemde kalkacağı kanaatindeyim” yanıtını verdi.

Neredeyse pandeminin başından beri uygulanan müzik yasağının devam etmesine sanatçılardan ve tanınan isimlerden tepki geldi. Şarkıcı Edis Güngör sosyal medya hesabından müzik yasağı hakkında bir adım atılmamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Gece 12’den sonraki müzik yasağı antidemokratik ülkelerde olabilecek rezil bir uygulama, eğer sıkı önlemleri geride bıraktıysak bu yasağı da acil olarak kaldırın artık. Ekonomi bu kadar kötü haldeyken müzik ve eğlence sektörüne yapılan bu ayrımcılığı anlayamıyorum gerçekten…”
Müzik yasağına gelen tepkilerden birkaçı ise şu şekilde:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Haziran 2021’de sokağa çıkma kısıtlamaların kaldırıldığı “kademeli normalleşme” kararlarını açıklarken müzik yasağını da duyurmuştu. Erdoğan’ın kararı duyururken kullandığı “1 Temmuz itibarıyla başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili sınırlamayı da daha ileri bir saat olan 24.00’e çekiyoruz. Kusura bakmasınlar. Gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” demişti.

7 Ocak 2022 tarihinde Gürültü yönetmeliğindeki değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Yönetmeliğe göre; konut, hastane, bakımevi gibi “çok hassas alan” olarak tanımlanan bölgelerdeki eğlence merkezlerinin tüm cepheleri ve tavanının kapalı hale getirilmesi, otel, dini tesis ve okul gibi “hassas alan” bölgelerindeki söz konusu eğlence merkezlerinde ise 24.00’ten sonra canlı müzik yayını yapılması yasaklanmıştı.

Av. Ali Gül’den ‘canlı müzik yasağı’ tepkisi: Cümleten geçmiş olsun

‘Hassas alanlar’da 24.00’ten sonra canlı müzik yasaklandı