Sanatçı Sait Uçar hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 7:48 am - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 7:48 am

Karadeniz’in sevilen sanatçılarından Sait Uçar yaşamını yitirdi. Uçar, bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Karadeniz müziğinin tanınan isimlerinden Trabzonlu sanatçı Sait Uçar hayata veda etti. Uzun süredir yakalandığı kanser ile mücadele eden Sait Uçar’ın ölüm haberini Menajeri Naz Özcan verdi.

Özcan “Sanat Çınarımız canımız Sait Uçar’ı kaybettik. Mekânı cennet olsun. Allah bizlere ve sevenleri sabır versin” dedi.

SAİT UÇAR KİMDİR?

3 Nisan 1962 tarihinde Trabzon’un Maçka ilçesinde dünyaya gelen isim, 59 yaşındaydı. Karadeniz müziğinin önemli temsilcilerinden biri olarak bilinen Uçar, ilk ve orta öğrenimini Hamsiköy’de tamamlamıştır ve Trabzon Ticaret Lisesi’ni bitirmiştir. İstanbul Radyosu’nda başlayan müzik kariyerini Tütmezdi Bacaları isimli albümünü 1980 senesinde çıkararak sürdürmüştür.

Yetenekli sanatçı Sait Uçar, orta okul sıralarında ilk bestesini yaparken 26 albümünde söz ve müzikler kendisine aittir. Sait Uçar kendi albümlerinin yanında pek çok Karadenizli şarkıcının albümüne de besteleriyle katkı vermiştir.

25 seneden uzun süre profesyonel olarak müzik kariyerini sürdürmekte olan Uçar, Karadeniz müziğinin unutulmaz isimleri arasına adını yazdırmayı başarmıştır.