Sanat ve siyaset dünyasından Kaftancıoğlu’na tam destek! Ahmet Türk: Herkes bilsin ki…

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 10:38 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2019 Çarşamba 11:32 am

18 Temmuz perşembe günü yapılacak dava öncesi Canan Kaftancıoğlu’na siyaset ve sanat dünyasından birçok isim sosyal medya hesaplarından video yayınlayarak destek oldu.

Cumartesi Annesi Emine Ocak: Canan’ı değil, çocuklarımızın katillerini mahkemeye çıkarın

‘Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla hakkında dava açılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, 18 Temmuz Perşembe günü yapılacak duruşma öncesi aralarında Ahmet Türk, Akın Birdal, Levent Üzümcü, Sinan Bengier, Füsun Demirel, İlyas Salman ve Hüseyin Turan gibi isimlerin olduğu sanatçılardan destek videoları geldi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, “Canan Kaftancıoğlu, demokrasiye inanan, demokratik gelecek için mücadele eden, özgürlükleri savunan değerli bir şahsiyettir. Bugün hedef haline getirilmiştir. Herkes bilsin ki biz demokrasi mücadelesi verenlerin yanındayız,” diye konuştu.

AKIN BİRDAL

İnsan Hakları Derneği’nin kurucusu Akın Birdal ise “Canan Kaftancıoğlu insan hakları ve barış savunucusudur. 18 Temmuz Perşembe saat 9.00’da Çağlayan Adliyesi’ndeyiz” dedi.

İLYAS SALMAN

Oyuncu İlyas Salman ise destek açıklamasında samimi ifadeler kullandı. Salman açıklamasını “25 yıllık rant düzenini yıkan örgütlenmeyi yaptı. Şimdi onu cezalandırmak istiyorlar” diyerek paylaştı.

FÜSUN DEMİREL

Oyuncu Füsun Demirel’den de Kaftancıoğlu’na destek açıklaması geldi. Demirel, Kaftancıoğlu’na seslenerek “Asla yalnız yürümeyeceksiniz” dedi.

LEVENT ÜZÜMCÜ

Oyuncu Levent Üzümcü ise Kaftancıoğlu’na açılan davanın İstanbul seçim sonuçlarıyla ilişkilendirdi.

SİNAN BENGİER

Tecrübeli oyuncu Sinan Bengier ise “Canan Kaftancıoğlu’nun yaptığı her şey için yanındayız” dedi.

SALİH KALYON

Oyuncu Salih Kalyon da destek videosu yayınlayan isimler arasında yer aldı.

HÜSEYİN TURAN

Müzisyen Hüseyin Turan ise “800 bin kere Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız” diyerek destek verdi.