Sanat dünyasında ‘telif’ polemiği! Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan’a dava açacak

Yayın tarihi: 14 Mart 2024 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 14 Mart 2024 Perşembe 3:05 pm

Şarkıcı Ferhat Göçer, ‘Kuru Otlar Üstüne’ filminde ‘Son Aşkım’ isimli parçasının izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle yönetmen Nuri Bilge Ceylan’a dava açacağını duyurdu.

Şarkıcı Ferhat Göçer’in ‘Son Aşkım’ adlı parçasının, yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’dan ödül alan filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’de kullanıldığı ortaya çıktı.

Göçer, önceki gün yaptığı açıklamada “Nuri Bilge Ceylan çok değerli bir yönetmen, onun filminde benim şarkımın kullanması beni çok mutlu eder, gururlandırır. Filmi izleyen arkadaşlarım bana söyledi. Onun üzerine izledim ve gördüm. Bu arada filmi de çok beğendim. Bana da sürpriz oldu. Bana bildirse de telif istemezdim zaten” açıklamasını yaptı.

Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes ödüllü filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’ Netflix’te yayınlandı

KARARINI DEĞİŞTİRDİ: DAVA AÇACAK

Bugün ise kararını değiştiren Göçer, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Göçer, “Ya da diyorum ki bu zalım telefon açmazsa… Açalım davayı. Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber. Sordum avukatlara ‘En az 10.000 dolar alırsın’ dediler” dedi.

CANNES’DA ÖDÜL ALMIŞTI

2023’ün en çok ses getiren filmlerinden olan ‘Kuru Otlar Üstüne’nin prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali’nde yapılmış, Merve Dizdar performansıyla ‘en iyi kadın oyuncu’ ödülünü kazanmıştı.

Nuri Bilge Ceylan (NBC) kimdir?

Ferhat Göçer: Konser iptallerine karşı davalar açacağız

Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan, Kuru Otlar Üstüne, Telif, Dava

 

Kaynak: TELE1