SANA: Suriye Ordusu Münbiç’e girdi

Yayın tarihi: 15 Ekim 2019 Salı 1:12 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı 6:52 pm

Suriye Devlet Televizyonu (SANA) Esad’a bağlı Suriye ordusunun Münbiç’e girdiğini iddia etti.

SANA tarafından yapılan açıklamada ”Ordumuz Menbiç’e Konuşlandı Suriye devlet televizyonu son dakika açıklaması yaptı. Açıklama doğrultusunda Suriye ordusuna bağlı askeri birliklerin Menbiç’e ulaştı” denildi.

BBC’nin haberine göre; Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Milli Ordu sözcüsü Yusuf Hamud, daha önce Suriye ordusunun girdiği bildirilen Menbic’teki birliklerin “Suriyeli Kürt militanlar olduğunu” duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA, daha önceki açıklamasında hükümete bağlı birliklerin Menbic’e girdiğini bildirmişti. Suriye resmi devlet televizyonu da, Suriye ordusunun Menbic’e giriş görüntüleri olduğunu belirttiği görüntüler paylaşmıştı.

Hamud ise “Suriye ordusundan bazı askerlerin şehre girdiğini ama ağırlıklı olarak hükümetin kontrolündeki Halep’ten Menbic’e giren Suriyeli Kürt savaşçılar olduğunu’” söyledi.

Hamud, “Menbic’e giren birliklerin rejim kuvvetleri olduğu söyleniyor ama çoğu PYD mensupları” dedi.

Halep’te Suriye ordusu askerleri var ancak şehrin kuzey batısındaki Tel Rıfat bölgesi, YPG’nin kontrolünde. Bu bölgedeki YPG’lilerin zaman zaman Halep üzerinden doğudaki YPG bölgelerine geçiş yaptığı biliniyor.

Erdoğan’dan dikkat çeken Münbiç açıklaması