Samsunpor’un ‘Kadına Şiddete Hayır’ forması gündem oldu

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 11:08 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 11:08 pm

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, kadına yönelik şiddete tepki amaçlı olarak üzerinde 15 ayrı dilde “Kadına şiddete hayır” yazılı mor formayı satışa sunacak.

TFF 1. Lig ekibi Samsunspor, dikkat çeken bir adım attı.

Samsunspor futbol takımı, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için hazırladığı, futbolcuların giyeceği mor renkte olan ve ense kısmında “Kadına Şiddete Hayır” yazılı yeni formayı sosyal medya hesabından paylaştığı bir video kliple tanıttı.

“Dünyanın en ağır forması” sloganıyla tasarlanan ve üzerinde 15 farklı dilde “Kadına şiddete hayır” ifadesinin bulunduğu forma, kırmızı-beyazlı ekibin yeni sezonda giyeceği formalar arasında yer alacak.

Formanın, çok yakında kulübün resmi ürün mağazalarında satışa çıkacağı da duyuruldu.

Kulüp, formayı sosyal medya hesabından, şu ifadelerle tanıttı:

“Dünyanın her yerinde, her dilde aynı sorumluluğu paylaşıyoruz. Kadına şiddete karşı durmak için Dünyanın En Ağır Formasını sırtımıza geçiriyoruz. Bu utanca dur demek için #DünyanınEnAğırForması çok yakında Store 55’te!”

Klipte şu ifadeler kullanıldı:

“Bir cümle düşünün. Hangi dilde yazılırsa yazılsın, hangi dilde söylenirse söylensin aynı sorumluluğu taşıyan… O cümleyi, bu videonun başından beri farklı dillerde gördünüz. Ama ne anlama geldiğini anlayamadıysanız, Türkçesini de söyleyelim: ‘Kadına Şiddete Hayır.’ İşte bu cümle 15 farklı dilde dünyanın en ağır formasında. Gelin bu formayı ve bu mesajı hep birlikte, sezon boyunca sırtımızda taşıyalım. Kadına şiddete son vererek bu utancı daha fazla üzerimizde taşımayalım. Dünyanın en ağır forması çok yakında Store 55’te.”