Samsung’un yeni katlanabilir ekranlı telefonu böyle görünecek?

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:16 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 Perşembe 11:16 am

Samsung katlanabilir ekranlı yeni telefonu üzerinde çalıştığını duyurdu. Galaxy Fold modeli ile birlikte büyük bir hayal kırıklığı yaşanmıştı. Özellikle de kullanıcıların ekran bükülmesinden şikayet etmesi ve ekranın dayanıksızlığı önemli sorunlar yaratmıştı.

Samsung’un yeni katlanabilir ekranlı telefonu böyle görünecek? Bu model ne yazık ki şu an bile satışa sunulmadı. Her ne kadar Samsung, bu hataları giderdiğini söylese bile son durum hakkında sızıntılar hakkında başka bir bilgi yok. Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi, Samsung’un kısa bir zaman önce katlanabilir ekran patenti aldığını doğruladı.

Samsung şirketi, herhangi bir patent aldıktan sonra hemen üretimine başlamıyor. Öncelikli olarak kullanıcıların tepkisini ölçen ve sonrasında bazı değişiklikler yapan şirket, bu sefer de aynı taktiği uygulayacak.

Öncelikli olarak tasarımın pek estetik durmayacağını söyleyebiliriz. Aşağıdaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere, daha çok karşılıklı duran iki duvara benziyor diyebiliriz. Altta sabit bir panel bulunuyor ve telefonu katlasanız bile değişmiyor. Bu panel daha çok akıllı telefonun ana omurgasını oluşturacak diyebiliriz. Ekran ise iki farklı parça şeklinde görünecek.

Akıllı telefon üreticilerinin şimdilik, katlanabilir ekran teknolojisini yüzlerine gözlerine bulaştırdıklarını söyleyebiliriz. Apple gibi kuruluşlar ise bir süre daha beklemeyi tercih ediyor. Şirketin bu teknolojiyi ne zaman hayata geçireceği bilinmese dahi, 2019 yılı içerisinde kullanmayacak diyebiliriz. Peki sizce de Samsung, katlanabilir ekran teknolojisinde fark yaratabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.