Samsung’un yeni giriş seviyesi telefonu ilk olarak Avrupa’da satışa çıkacak

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:40 pm

Samsung son dönemde daha çok yeni amiral gemisi akıllı telefonları ve katlanabilir akıllı telefonları ile gündeme geliyor olsa da, şirket orta segmentte ve giriş seviyesinde de yeni modeller çıkarmaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devinin piyasaya sürdüğü son giriş seviyesi akıllı telefonu da Samsung Galaxy M13 oldu.

Hatırlayacağınız gibi Galaxy M13 geçtiğimiz günlerde sızdırılan görselleriyle gündeme gelmişti.

İlk olarak Avrupa ülkelerinde satışa sunulması beklenen Galaxy M13’ün şirketin en son çıkan telefonları arasında en düşük fiyatlı modellerden birisi, belki de en düşük fiyatlısı olması bekleniyor. Ancak Samsung henüz telefonun fiyatı hakkında resmi bir açıklama yapmadı.

Galaxy M13

 

6.6 inçlik FHD+ ekrana sahip olan telefonun ön yüzünde V şeklinde bir selfie kamerası çıkıntısı yer alıyor. Exynos 850 yonga setinden güç alan telefonun RAM’i 4 GB. Dahili depolama alanı ise 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçenekle geliyor. Ayrıca telefonun depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Bataryaya geldiğimizde ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya çıkıyor.

Galaxy M13’ün üç arka kamerası bulunuyor. Arka kameranın ana lensi 50 megapiksel. Ona f/2.2 ultrageniş 5 megapiksel lens ve 2 megapiksel f/2.4 derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonun selfie kamerası ise 8 megapiksel.

Samsung Galaxy M13, kutudan Android 12 işletim sistemiyle çıkıyor. Telefonda 5G desteği bulunmuyor. Zaten gelen haberler şirketin yakında Galaxy M13 4-5G adını taşıyan ikinci bir versiyon daha çıkaracağını gösterdiği için standart modelde 5G desteği olması beklenmiyordu. Son olarak telefonda çift-SIM özelliği de yer alıyor.

Netflix Ricky Gervais yüzünden tepki topluyor