Samsung’un yeni akıllı saatinde batarya sorunları tamamen çözüme kavuşturulacak

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 6:28 pm

Teknoloji dünyasının en önemli savaşlarından biri mobil işletim sistemleridir. Şu ana kadar piyasanın en önemli iki işletim sistemi olan iOS ve Android’e birçok rakip çıksa da, hemen hepsi de bu savaştan mağlup olarak ayrıldı. Samsung bile bu savaşı kazanamadı.

Bilindiği üzere Samsung kendi geliştirdiği işletim sistemi olan Tizen’i kullanmaktan ilk olarak akıllı telefon modellerinde vazgeçmiş ancak bir süre daha akıllı saatlerini bu işletim sistemi ile piyasaya sürmeye devam etmişti. Tabi Samsung’un inadı, düşen akıllı saat payları karşısında uzun süre devam edemedi ve Galaxy Watch 4 ile birlikte resmen Tizen işletim sistemi terkedilerek Android Wear’a geçildi.

 

Galaxy Watch 5

Samsung’un ilk Android Wear işletim sistemli akıllı saati olan Galaxy Watch 4 her ne kadar özellik ve uygulama desteği bakımından çok olumlu geri bildirimler alsa da, Güney Koreli teknoloji şirketinin pil performansını hesaba katamadığı kullanıcılardan yağan şikayetlerle ortaya çıkmış oldu.

Samsung ise bu sorunu çözmek için Galaxy Watch 5’i işaret etti. Batarya boyutunu 40 mm’lik versiyonda 247 mAh’dan 276 mAh’a, 44 mm’lik versiyonda ise 361 mAh’dan 397 mAh’a yükseltecek. Bunun anlamı ise batarya boyutunda ortalama %10-12 arasında bir artış olacak. Her ne kadar bu oran tüm pil sorunlarını çözmek için yetersiz gibi görünse de, şirketin batarya boyutu haricinde ekstra yazılımsal önlemler ile sorunu kökten halledecek.

NASA, güvenlik nedeniyle SLS Moon roket testini erteledi