Samsung’un çok metaverse açıklaması çok konuşulacak

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 11:15 am

Son zamanların en çok tartışılan konularından biri olan metaverse, bu sefer de Güney Koreli teknoloji devinin açıklamalarıyla gündeme geldi.

Teknoloji o kadar hızlı gelişiyor ki bazen gelişmeleri takip etmek son derece her zamankinden daha güç olabiliyor. Henüz kısa bir zaman öncesine kadar kripto paralar bir fırsat mı yoksa patlamaya hazır bir bomba mı, bu alana yatırım yapanlar zengin mi olacak yoksa paraları birkaç büyük çapta dolandırıcı tarafından mı alınacak tartışmaları yapılırken, şu anda bu paralara bağlantılı olarak ortaya çıkan “metaverse” üzerine konuşmaya başladık.

Metaverse aslında sanal gerçeklik aleminin tamamına verilen bir isim. Buradan arsa satanlar da var, bina satanlar da, üyelik satanlar da. İşte bu nedenle milyonlarca insan bunun büyük bir illüzyon olduğunu düşünüyor. Ancak dünyanın en büyük şirketlerinin peşi sıra bu alana yatırım yapmaları, durumun pek de öyle olmayabileceğini gösteriyor.

metaverse

 

Samsung tarafından yapılan açıklamaya göre CES 2022’de tanıtılarak hizmete sunulan My House servisi, daha şimdiden 4 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı. Şirketin kendi metaverse servisi olan ve kısa sürede çok önemli bir miktarda kullanıcı toplamayı başarabilen My House, daha çok Z kuşağını hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Güney Koreli teknoloji şirketinin temsilcileri, My House’nin çıkış noktasının müşterilerin metaverse deneyimini iyileştirmek ve Y kuşağı ile Z Kuşağını daha iyi bir şekilde etkileşim kurabilir hale getirmek olduğunu söyledi. Bununla birlikte açıklamanın sonunda, Samsung’un metaverse ve kripto paraların gelişimi konusunda yeni ortaklıklar kuracağı da belirtildi.

Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinden ilk fragman geldi