Samsung yeni akıllı telefon kutuları merakla bekleniyor

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 28 Ekim 2020 Çarşamba 7:21 pm

Son zamanlarda Samsung kutusunda şarj aleti olmayacağı ile ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü. Hadi gelin bu herkesi korkutan haberin detaylarına birlikte bakalım.

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kutusunda şarj aleti bulundurmama kararı aldı. Apple tarafından yapılan iPhone 12 lansmanı sonrasında böyle bir karar alınması büyük önem taşıyor. Samsung bundan sadece birkaç gün önce iPhone 12 kutularında şarj aleti ve kulaklık olmamasını eleştirmişti.

Neredeyse tüm teknoloji gurmeleri Apple ile dalga geçti diyebiliriz. Hatta kimileri “umarız kutuya cihazın kendisini eklemeyi unutmamışlardır” gibi ifadeler kullandı. Geldiğimiz bu noktada eğer Samsung yeni akıllı telefonlarının kutusuna şarj aleti eklemezse yeni trend başladı demektir.

Samsung

Apple ve iPhone kullanıcıları genellikle birbirinden farklıdır. Akıllı telefon olarak Samsung kullanan kişiler, şarj cihazı veya diğer ekipmanlara ek ücret ödemek istemeyecektir. Şirket bunu bilmesine rağmen 2020 yılının Temmuz ayından beri şarj cihazlarını kutu içeriğinden çıkaracağını ima ediyordu.

Şirketin Galaxy S30/S21 modelinde böyle bir yenilik yapması yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Samsung’un böyle bir karar alması yersiz değil. Kutu içeriğinin azalması aynı zamanda kutuların daha da küçülmesini sağlayacak. Bu sayede kargo masrafları çok düşük olsa bile azalacak.

Tüm bunlara ek olarak; şirketin amiral gemisi akıllı telefonlar için kutuya kattığı kulaklık ve şarj aletleri son derece pahalı. Bu tür ekipmanların kutu içeriğinden çıkarılması ciddi bir tasarruf sağlayacaktır. Sizce Samsung, şarj aleti ve kulaklığı yani cihazlarla göndermezse satışlarda düşüş yaşanır mı?

Cyberpunk 2077 yine ertelendi