Samsung ve Xiaomi iPhone 12 ile dalga geçti

Yayın tarihi: 17 Ekim 2020 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 16 Ekim 2020 Cuma 5:03 pm

iPhone 12 ailesinin şarj adaptörü olmadan gelmeyecek olması Apple’ı rakipleri karşısında madara etti.

Apple, iPhone 12 lansmanında beklenen hamleyi yapmış ve kutu içeriğinden Lightning kulaklık ve şarj adaptörünü kaldırmıştı. Kulaklığın olmayışı aslında kabul edilebilir bir şeydi. Ancak şarj adaptörü kutu içeriğinden çıkmayınca telefonu şarj etmek için ayrıca aksesuar almak zorunda kalan iPhone tutkunları, Samsung ve Xiaomi’nin madarası oldu.

iPhone 12

Samsung, Facebook hesabından şarj adaptörünü göstererek Galaxy cihazlarının kutu içeriğinde olduğunu vurguladı.

Xiaomi ise “Merak etmeyin, Mi10TPro ile kutunun dışında hiçbir şey bırakmadık.” diyerek iPhone 12’ye göndermede bulundu.

Gelin bu iki komik mi komik firmanın geçmişine bir bakalım. Samsung ve Xiaomi, Apple ile dalga geçip 2-3 yıl sonra Apple’ın uyguladığı politikayı uygulamayı çok seviyor. Buna çentikten tutun da aksesuara kadar her şey dahil. Yani Samsung ve Xiaomi’nin Apple ile dalga geçmesi bir şey ifade etmiyor. 2 yıla kalmaz bu iki espirili firma da aynı politikayı izlemek zorunda kalacak.

Apple’ın şarj adaptörünü ve kulaklığı kutu içeriğinden çıkarması ile ilgili olan açıklamasına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“iPhone ailesinin tamamında, genellikle kullanılmayan güç adaptörünün ve EarPods’un yerini şimdi hızlı şarj özelliğine sahip USB-C – Lightning kablosu alıyor. Böylece ambalajlar küçülüyor. Üstelik gönderim başına düşen kutu sayısının artmasıyla birlikte toplam gönderim sayısı da azalmış oluyor. Ayrıca üretim alanındaki iş ortaklarımızın da yenilenebilir enerjiye geçiş yapmalarını sağlıyoruz. Tüm bunlar sayesinde karbon emisyonlarını yılda 2 milyon metrik tondan fazla azaltmış oluyoruz.”

Kara delik bir yıldızı kayıt altında yuttu